GÜNDEM

Uyarı Üstüne Uyarı: Bingöl Ekstra Önlem Almalı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem riskine karşı acil önlemler alması gerektiğini belirterek Bingöl’ün de içinde yer aldığı 32 il için ekstra önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Abone Ol

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem riskine karşı acil önlemler alması gerektiğini belirtti. Moriwaki, Türkiye üzerindeki fay hatlarının birbirlerini baskılaması nedeniyle, deprem riski düşük olarak değerlendirilen şehirlerde bile depremlerin meydana gelmeye başladığını ifade etti.

FAY HATLARI DOMİNO TAŞI ETKİSİYLE ÇALIŞIR

Moriwaki, Türkiye'deki fay hatlarının birbirlerini öylesine baskılamaya başladığını ve deprem riski düşük olduğu düşünülen şehirlerde bile sarsıntılar yaşanmaya başladığını belirtti. Konya'daki depremin de bu baskının bir sonucu olduğunu söyleyen Moriwaki, "Fay hatları bir domino taşı etkisiyle çalışır; biri hareket ettiğinde diğerleri de harekete geçer" dedi.

BİNGÖL EKSTRA ÖNLEM ALMALI!

Türkiye'de en büyük depremlerin Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği yerlerde meydana geleceğini belirten Moriwaki, illeri tek tek sıralayarak uyardı. Bu iller arasında Bingöl'ün de öne çıktığı illeri sayan Moriwaki şunları söyledi:

İLLERİ TEK TEK SAYDI

"Kuzey Anadolu fay hattı, dünyanın en hızlı hareket eden ve en aktif fay hatlarından biridir. Bu yüzden, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt’te yaşayan vatandaşlar ekstra önlemler alması gerekir."

HABER MERKEZİ