Vali Usta’nın mesajı şöyle; “İki asırlık geçmişiyle idare geleneğimizde önemli yere sahip olan muhtarlık kurumu, milletin devletine ulaştığı en kısa ve en kolay yoldur.

Hizmet merdiveninin ilk basamağı olan muhtarlık, bir yandan halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynamakta diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımı, çoğulculuğu kolaylaştırmaktadır.

Devlet-millet bütünleşmesinin tesisinde önemli bir yere sahip olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında son derece önemli bir konuma sahip olup, devletimizin gören gözü, işiten kulağı vatandaşına dokunan şefkatli elidir.

Halkın özgür iradesi ile seçilmiş olmak, muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. İlimizde de; mahallelerinin ve köylerinin her türlü ihtiyacını tespit ederek, hizmet sunma hususunda emeğini esirgemeyen, mahallelerinin ve köylerinin gelişimi ve değişimi noktasında bizlerle çözüm ortaklığı yapan mahalle muhtarlarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bingöl'de 8 Kadrolu Personel Alınacak Bingöl'de 8 Kadrolu Personel Alınacak

Valiliğimiz de bu kadar önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmaları noktasında elverişli koşulların oluşturulması için gerekli desteği vermekte ve düzenli olarak ilçe ve köy muhtarları ile bir araya gelerek; talepleri, sorunları ve çözüm önerilerini dinlemekte, sorunların çözüme kavuşturulması noktasında gereğini yapmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”

(Haber Merkezi)