Bingöl’de yıllardır devam eden su sorununa çözüm bulunamıyor. İçme suyu ile ilgili şikâyetler her geçen gün artarken, Karşıyaka Mahallesi sakinleri, şebeke hattına bağlanmadan direkt olarak konutlara verilen kuyu suyunun kirli olduğunu belirtiyor.

Karşıyaka Mahallesinde çıkarılan kuyu suyunun Bingöl FEDAŞ İl Müdürlüğü yanında Ferah Caddesi üzerinde bulunan 4 bloka verildiğini belirten mahalle sakinleri, “şebekeye bağlanmadan direkt olarak konutlara verilen kuyu suyu ne içiliyor, ne yemekte, ne de çamaşırda kullanılabiliyor. Belediye, kuyu suyunu şebeke hattına bağlamadan konutlara vererek sağlığımızla oynuyor. Belediye Başkanı Erdal Arıkan’dan talebimiz kuyu suyunun iptal edilmesidir. İptal edilemiyorsa, kuyu suyunun şebeke hattına bağlanmasını ve konutlarımıza şebeke suyunun verilmesi için gereken çalışmaların yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Meclis Çalışma Yönetmeliğinin Değiştirilmesine Tepki Meclis Çalışma Yönetmeliğinin Değiştirilmesine Tepki

KUYU SUYU İNŞAATLARA VE BAHÇE SULAMALARINA VERİLSİN

Kuyu suyunun direkt olarak binalara verilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, şunları söyledi; “Bölgede bulunan tek katlı evlerin önündeki bahçeler şebeke suyuyla sulanıyor. Yine inşaatlarda şebeke suyu kullanılıyor ancak bizim binalarımıza kuyu suyu veriliyor. İçilmeyen, çayda ve yemekte kullanılmaması gereken kuyu suyunun konutlarımız yerine bahçelere ve inşaatlara verilmesini istiyoruz. Konutlara da şebeke hattından su bağlanmasını istiyoruz.”

(Haber Merkezi)