GÜNDEM

Vatandaşlar Mağdur, Belediye Sessiz!

Simani Mahallesinde günde iki saat akan sular tamamen kesildi. Mahalleye tankerlerle su taşınırken, vatandaşlar çaresizlik içinde belediyenin çözüm üretmesini istiyor.

Abone Ol

Bingöl’den yıllardır devam eden su sorununa kalıcı çözüm bulunamazken, mahallelerde su sıkıntısı artarak devam ediyor.

Simani Mahallesi Şalvar Camii Kekooğlu sitesi civarındaki konutlarda, daha önce sabah 2 saat akan sular tamamen kesildi. Çeşmelerden akan suya hasret kalan vatandaşlar, mahalleye giden tankerlerden su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

“YAŞLILARIMIZIN BAKIMINI YAPAMIYORUZ”

Simani Mahallesinde uzun zamandır su sıkıntısı yaşandığını belirten Mahalle sakinleri, “Yıl boyunca su sıkıntısı yaşadık. Şimdiye kadar sadece sabah 05.00-07.00 saatleri arasında sular akıyordu. Şimdi okulların ve yurtların açılmasıyla sular tamamen kesildi. Bu bölgeye hiç su verilmiyor. Su tankerleri gün boyu bu mahalleye su taşıyor. Banyo ihtiyacı, çamaşır yıkama ihtiyaçları karşılanamıyor. Yaşlı, yatalak hastalarımız var, bakımlarını, banyolarını yaptıramıyoruz. Perişan haldeyiz” diyerek, su sıkıntısının geldiği boyutu anlattılar.

BİNGÖL BELEDİYESİ SESSİZ

İlde yaşanan su sıkıntıları devam ederken, su sorununa çözüm bulamayan Bingöl Belediyesi sessiz kalmayı tercih ediyor. Su sorunun ne zaman ne nasıl çözüleceği ile ilgili belediyeden herhangi bir açıklama yapılmıyor.

(Haber Merkezi)