Bingöl’ün Karlıova ilçesi Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından oluşturulan “Vefa” ekibi, ilçedeki ihtiyaç sahibi yaşlı ve hasta vatandaşların evlerini temizleyerek onların hayatlarını kolaylaştırıyor. Üçer kişilik gruplar halinde organize olan ekip, her gün altı farklı evi ziyaret ediyor ve yardıma muhtaç vatandaşların günlük yaşamlarına destek oluyor.

Günde 6 Eve Temizlik ve Destek

İlçe merkezi ve köylerde aktif olarak çalışan Vefa ekibi, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların evlerini temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda onların yemek gibi günlük ihtiyaçlarını da karşılıyor. Günde altı eve giderek temizlik yapan ekip, devletin sunduğu bu hizmetle birçok kişinin umudu olmuş durumda. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, bu değerli hizmetten dolayı ekiplere ve devlete teşekkür ediyor.

Vefa Ekibi Görev Başında

Suç örgütlerine Kuyu-23 darbesi Suç örgütlerine Kuyu-23 darbesi

Vefa ekibi personellerinden Gülçin Kamacı, bu önemli görevi büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirtti. Kamacı, "Vefa personelleri olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda çalışıyoruz. Üç grubumuz var ve her gün altı eve gidiyoruz. Yaşlılarımız, hastalarımız, sahipsizlerimiz var. Onların temizlik ihtiyaçlarını karşılıyor, yemeklerini yapıyoruz. İhtiyaç duyduklarında yanlarında oluyoruz. Onlar için görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.

İHA