Kös Gençlik Spor Yönetimi, Bingöl köylerarası futbol turnuvasında finale çıkmalarına rağmen final maçının oynatılmaması üzerine ASKF’ye karşı tepki gösredi. Yönetim, ya finalin oynatılmasını ya da hak ettikleri ödüllerin verilmesini talep ediyor. Aksi halde ASKF Başkanı’nı istifaya davet edeceklerini ve kendi kupalarını kendileri yapacaklarını açıkladı.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 10.55.14

Edirne'de Pancar Hasadı Başladı Edirne'de Pancar Hasadı Başladı

Kös Gençlik Spor Yönetim Kurulu  yaptığı açıklamada:

"Türkiye'nin en büyük Köylerarası Futbol Turnuvasında, Ilıcalar/Kös Gençlik takımımız, oynadığı tüm maçlarda namağlup finale çıkan tek takım olup, hiç bir maçta kırmızı kart görmeyerek, Turnuvanın da en centilmen takımlarındandır...Yarı Final maçında son yılın şampiyonunu da geçerek finale adını altın harflerle yazdıran takımız, herhangi bir işadamından ciddi bir destek almadan, gençlerimiz ve köylülerimizin verdiği 100-200 liralarla masraflarını karşılayıp, mütevazi bir şekilde ve disiplin içinde bu büyük başarıyı sağlamış, finaldeki rakibini dört haftadır beklemektedir...” ifadelerine yer verildi.

"HAKLI TALEBİMİZ KARŞILIK BULMAZSA ASKF ÖNÜNDE TOPLANACAĞIZ"

Kös Gençlik Spor Yönetimi, dört haftadır final maçıyla ilgili bir gelişme beklediklerini ancak ASKF Başkanı’nın finali oynatmamakta ısrar ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada,

“İlimizin Valisi Sayın Ahmet Hamdi Usta, ilimiz Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek, bölgenin de vekili olan Sn. Zeki Korkutata dahil, futbolu bilen/bilmeyen herkes tarafından "Turnuvanın İptalinin Haksızlık" olacağı söylenip, nezaket gereği takdiri Komisyon Başkanına bırakmış olsalar da, maalesef ASKF Başkanı tarafından finalin oynatılmaması yönünde inat edilmektedir...

Kös Gençlik Yönetim Kurulu olarak, dört haftadır bir gelişme olur diye sessiz kaldık... Ancak bu hafta da bir gelişme olmazsa, köy olarak ASKF önünde toplanıp, turnuvaya katılım ücretimizi, 25 adet madalyamızı ve 25 adet eşofman takımlarımızı talep edeceğiz ki bunlar bizim hakkımızdır...”

"YA FİNAL OYNATILACAK YA DA HAKKIMIZI ALACAĞIZ!"

Kös Gençlik Spor Yönetim Kurulu, Türkiye’nin en büyük köylerarası futbol turnuvasında namağlup olarak finale çıkmalarına rağmen final maçının iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Yönetim, ASKF tarafından verilen iptal kararının gerekçesini skandal olarak nitelendirerek, “Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş olan bu skandal iptal kararının gerekçesine bakar mısınız; 'Biz Komisyon olarak hata yaptık, o yüzden finali iptal ediyoruz...'” ifadelerini kullandı. Bu kararla, hatayı yapanların bedelini Sarıçiçek, Miyalan ve Kös Köyleri'nin ödediğini belirttiler.

"HAK ETTİKLERİMİZİ ALMAZSAK ASKF ÖNÜNDE TOPLANACAĞIZ"

Kös Gençlik Spor Yönetimi, bu haksızlığa karşı sessiz kalmayacaklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını duyurdu. Yönetim, ASKF’nin en kısa sürede ya finali oynatmasını ya da namağlup finale çıkmalarının hakkı olarak ödüllerini vermesini talep etti. Eğer bu talep karşılanmazsa, ASKF Başkanı’nı istifaya davet edeceklerini, sonrasında ise kendi bütçeleriyle bir kupa ve madalyalar yaptırarak takım arkadaşlarına dağıtacaklarını belirttiler.

"KENDİ FİNALİMİZİ KENDİMİZ OYNARIZ"

Kös Gençlik Spor Yönetimi, ayrıca yapacakları kupayı Ilıcalar/Kös Derneği'nde emanete alacaklarını, ASKF tarafından bir finalist çıkarılmaması durumunda Sarıçiçek ve Miyalan takımlarına dostluk maçı teklifi götüreceklerini duyurdu. Davetlerine icabet eden takımla dostluk finali yapacaklarını ve kazanmaları durumunda emanetteki kupayı teslim edeceklerini açıkladılar. Bu şekilde, ASKF'nin başaramadığını kendilerinin başaracağını ve saçma sapan iptal kararını delip son noktayı koyacaklarını ifade ettiler.

"TÜM BÖLGE HALKI YANIMIZDA"

Kös Gençlik Spor Yönetimi, aldıkları bu kararın arkasında tüm Sekâran/Ilıcalar/Kös bölgesi sakinlerinin durduğunu belirterek, haklı taleplerinin karşılanmaması durumunda hafta içi belirleyecekleri gün ve saatte herkesi ASKF önünde toplanmaya davet etti. Ayrıca, Kös Gençlik Takımı’nın bu konuda hakkını teslim eden tüm köyler ve futbolseverlere teşekkür ederek, mağdur edilen Sarıçiçek ve Miyalan takımlarına saygılarını sundu ve anlayış beklediklerini dile getirdi.

HABER MERKEZİ