Yalova'da yaşayan ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nden emekli olan Rahile Eren, karbon ayak izini azaltmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla ülke genelinde bisikletle seyahat ediyor. Eren, bu gezilerinde güvenli olmayan yerlerde toplu taşıma kullanarak, bisikletiyle hem yurt içinde hem de yurt dışında seyahat etmeye devam ediyor.

Eren’in şu anki hedefi, Türkiye'nin doğu illerini bisikletle gezmek. Elazığ'dan başladığı yolculuğunu, Tunceli üzerinden devam ettirerek bugün Bingöl’de sürdürüyor. Eren, "İmkanlar ölçüsünde Türkiye'de her ilde bisiklet kullanılabilir. Halkta bu kültür oluşursa gerisi gelir. Bisiklet sadece bir spor aracı ya da bir karne hediyesi değil, ekonomik olarak bir ulaşım, seyahat ve alışveriş aracıdır" şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 08 09 At 15.52.12

BİSİKLET KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYOR

Eren’in amacı, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve halk arasında bu kültürü oluşturmak. Eren, bisikletin spor dışında günlük hayatın bir parçası olabileceğini vurgulayarak, bisikletin çevre dostu ve ekonomik bir ulaşım aracı olduğunu belirtiyor.

Ağustos’ta Konut Satışında Artış Ağustos’ta Konut Satışında Artış

HABER: EYLEM ÖZEN