GÜNDEM

Yaz Geldi, Çile Başladı

Bingöl'de yıllardır devam eden içme suyu sorunu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yeniden gündemde...

Abone Ol

Bingöl'ün kronikleşmiş temel sorunlarının başında içme suyu sorunu geliyor. Şehrin nüfusunun artmasıyla içme suyu sorunu da artarak devam ederken, ilin yöneticileri yıllardır şu sorununa kalıcı çözüm üretemedi.

SU SORUNU KUYULARLA GİDERİLMEYE ÇALIŞILDI

Bingöl’de özellikle yaz aylarında artan içme suyu sorununu çözmek için yeni kaynak getiremeyen Bingöl Belediyesi, kuyular açarak su sorununu çözmeye çalıştı. Mahallelerde açılan kuyulardan elde edilen suyun şebekeye aktarılmasıyla suyun kalitesi bozulurken, bu kuyularda susuzluğa çözüm olamadı. Geçen yıllarda yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısı bu yıl da, yaz ayları ile birlikte yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar, yıllardır çözülemeyen içme suyu sorununa kalıcı çözüm istiyor.

KÖYLÜLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bingöl’ün içme suyu şebekesine aktarılması planlanan Kaynak ve Bahçeli köylerindeki su kaynakları yıllardır Bingöl’e getirilemedi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, DSİ 9. Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı ve kurum müdürleri, Bahçe köyünü ziyaret ederek köylülerle görüştü.
Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ziyaretler ilgili şunları söyledi; “Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta, DSİ 9. Bölge Müdürümüz Sayın Sebahattin Şamcı, Karlıova Belediye Başkanımız Sayın Veysi Bingöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enesi Üçgül ve İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte Bahçe Köyünde kıymetli vatandaşlarımızın misafiri olduk. Bahçe ve Kaynak Köylerinde bulunan ve yapım ihalesi gerçekleştirilen içme suyunun isale hatlarımıza aktarılmasına dair çalışmaların biran evvel başlayabilmesi için istişare ettik. Anlayış ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah köylülerimizin de desteğiyle yakın zamanda şehrimizin içme suyu sorununu gidermiş olacağız” dedi.
(Haber Merkezi)