GÜNDEM

Yılmaz'a 'Fahri Doktora' Ünvanı Verildi...

Abone Ol

Bingöl Üniversitesi Senatosu kararıyla SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'a 'Fahri Doktora' ünvanı verildi. Düzenlenen törende Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından, Bingöl'de faaliyet gösteren SÜTAŞ Entegre Tesisleri ile Bingöl'ün yanısıra bölgenin gelişmesine önemli katkılar sağlayan SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'a 'Fahri Doktora' ünvanı takdim edildi. 

Bingöl Üniversitesi’nde ‘Liderlik ve Kariyer Konferansı’ düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Uludağ ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Kariyer planlaması yapan öğrencilerimiz için çok güzel program olacaktır. Öğrencilere staj ve istihdam imkânları sunarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan Sütaş Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Muharrem Yılmaz'ın tecrübeleri öğrencilerimize yeni ufuklar açacaktır” şeklinde konuştu.

“İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEYİ UMUYORUM"

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ ise, yaptığı konuşmada, Bingöl Üniversitesi'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki üniversite arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi umuyorum" dedi.

Yapay zekânın eğitimdeki önemine dikkat çeken Uludağ, “Gelecekte insani ve temel beceriler daha çok öne çıkacak” açıklamasında bulundu.

ARIKAN’DAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Bingöl’e Türkiye’nin en büyük entegre tesislerinden birini kazandırdığı için Muharrem Yılmaz’a teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise, “Bingöl başta olmak üzere bütün bölgeye ve ülkeye sütün iyiliğini ve bereketini taşıdığı için Bingöl halkı adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 “YAPILAN BU YATIRIM UMARIM DİĞER YATIRIMCILARA DA ÖRNEK OLUR”

Sütaş’ın Bingöl’e yatırım yapmasının şehre çok önemli bir değer kattığını belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın Bingöl yapmış olduğu yatırımdan dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan bu yatırım umarım diğer yatırımcılara da örnek olur. Buradan da Fahri Doktora Belgesi tevdi eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“İTİBAR NESİLLER BOYU DEVAM EDEN BİR ŞEYDİR”

Sütaş’ın ilk gününden günümüze kadar gelişimi ile ilgili bilgiler veren Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “7 bin 500 kişilik istihdam, 20 bin üretici aile ve yılda 800 bin ton süt tedariki ile tesislerimiz üretimini devam ettirmektedir. Bu tesislerimizden birini de Bingöl’de kurarak çalışma alanımızı genişlettik. Burada Bingöllü girişimcilerle tecrübe ve kariyer planlama ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istedim. Evvela sözünün eri, güvenilen insan olmak kaderinizi ve geleceğinizi belirlemekte çok önemlidir. İtibar nesiller boyu devam eden bir şeydir. Değerlerimize sımsıkı sarılmamız lazım” diye konuştu.

“İYİ İZ BIRAKANLAR, KENDİSİ MARKA OLANLAR HATIRLANACAK”

“Yılmadan kendi markanızı geliştirmek için çaba göstermemiz gerekiyor” diyen Yılmaz, şunları söyledi; “İyi iz bırakanlar, kendisi marka olanlar hatırlanacak. Her zaman iyi olarak hatırlanır. Biz de buna inanarak bu yola çıktık ve markamızı kurduk, arkasında durduk.”

MUHARREM YILMAZ’A FAHRİ DOKTORA BELGESİ

Programda, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’a, bölgesel kalkınmaya yapmış olduğu katkılardan dolayı Bingöl Üniversitesi Senatosunun kararıyla “Fahri Doktora” belgesi verildi.

Programa Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Muhammed Uludağ, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve ailesi, Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi İlhan İl, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

HABER MERKEZİ