Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu

Bingöl-Yamaç grup köy yolu, 2022 yılında yaşanan heyelan nedeniyle çöktü. Uzun bir süre kapalı kalan yolun 400 metrelik kısmı, Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından 29 Aralık 2022 tarihinde ihaleye çıkarıldı. 193 milyon 290 bin TL bedelle ihaleyi alan Solmaz Taahhüt İnşaat A.Ş., 2023 yılında yol yapım çalışmalarına başladı.
Güzergahı değiştirilerek 2023 yılı içerisinde yapılan yol yeniden çöktü. 
HÜLAKÜ KONUYU MECLİS’E TAŞIDI
Çöken yol ile ilgili Meclis’e soru önergesi sunan DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yolun çökme nedenlerine ve ne zaman yapılacağını sordu.
Hülakü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplandırılması talebiyle Meclis’e sunduğu önergede, şu ifadelere yer verdi; “Bingöl-Yamaç Grup Köy Yolu, 2022 yılında yaşanan heyelan nedeniyle çökmüş ve uzun bir süre kapalı kalmıştır. Çöken yolun 400 metrelik kısmının, Karayolları Elâzığ Bölge Müdürlüğü tarafından 29 Aralık 2022 tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiştir. Yolun yapım çalışmalarına 2023 yılında başlanmış; ancak kısa bir süre içerisinde yapılan yol yeniden çökmüştür. 
Bu bağlamda; 
1)Bingöl-Yamaç Grup Köy Yolunun kısa sürede 2 defa ihale edilip yapılmasına rağmen kısa sürede çökmesine neyin sebep olduğu konusunda detaylı bir inceleme yapılmış mıdır? 
2) Bingöl-Yamaç Grup Köy Yolu hangi firmaya ve ne kadar ihale bedeli karşılığında ihale edilmiştir? 
3) Yolun ilk olarak neden çöktüğü ve yapılan çalışmaların ne kadar etkili olduğu konusunda bir rapor hazırlanmış mıdır? 
4) Çöken yolun yeniden yapım süreci nasıl planlanmakta ve bu süreç ne kadar sürecektir? 
5) Yapılan yolun yeniden çökmesini önlenmek amacıyla alınacak tedbirler nelerdir? 
6) Yolun tekrar çökmesiyle ilgili olarak sorumlu kişiler hakkında bir soruşturma başlatılarak, gereken yaptırımlar uygulanacak mıdır? 
7) Benzer durumların yaşanmaması için bundan sonra yapılacak yolların kalitesinin artırılması adına herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?”
SORU ÖNERGESİ YANITSIZ BIRAKILDI
Meclis’e 28 Mayıs 2024 tarihinde sunulan soru önergesi, süresi içinde cevaplandırılmadı. 
(Haber Merkezi)