KÜLTÜR-TURİZM

Yüzen Adaları Koruma İmar Planı Taslağı Hazırlandı

Vali Ahmet Hamdi Usta, Yüzen Adaları Koruma İmar Planı Taslağı hazırlattıklarını belirterek, “Bu planın hem Bingöl’ün turizmine önemli katkılar sunacağına hem de Yüzen Adalar’ın doğal yapısının gelecek nesillere bozulmadan aktarılmasına büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Abone Ol

Bingöl’ün koruma altında bulunan tek tabiat anıtı olan Yüzen Adalar için koruma imar planı taslağı hazırlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürü Akif Ümüzer ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürü Erkan Davran’ı makamında kabul eden Vali Ahmet Hamdi Usta, imar taslağı planını değerlendirdiklerini söyledi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Vali Usta, “Bingöl’ün eşsiz güzelliklerinden biri olan Yüzen Adalar’ın korunmasına yönelik hazırlattığımız Koruma İmar Planı Taslağını, Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürü Akif Ümüzer ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erkan Davran ile birlikte değerlendirdik. Bölgenin doğal yapısını korurken, sürdürülebilir bir gelişim sağlayacak bu planı büyük bir hassasiyet ve dikkatle ele aldık. Bu planın hem Bingöl’ün turizmine önemli katkılar sunacağına hem de Yüzen Adalar’ın doğal yapısının gelecek nesillere bozulmadan aktarılmasına büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Projenin hayata geçmesiyle Bingöl ve Yüzen Adalar'ın çok daha değerli bir hale geleceğini düşünüyorum” dedi.

(Haber Merkezi)