İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya trafik ekiplerinin vatandaşın güvenliği için gerekli önlemleri aldığını ve denetlemelere devam edildiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı. Ali Yerlikaya sosyal medya paylaşımında "9 günlük Kurban Bayramı Tatilinde Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri alıyor, denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor." dedi.

3 Aylık Takip Sonrası: Tarihi Eser ve Uyuşturucu El Geçirildi 3 Aylık Takip Sonrası: Tarihi Eser ve Uyuşturucu El Geçirildi

Bakan Yerlikaya şöyle devam etti:

Bayram tatilinin 1. günü 15 Haziran 2024 Cumartesi 24 saatlik sürede:

852 trafik kazası meydana geldi.407.731 araç denetlendi.24.357 araca hız ve radar işlemi,42.720 araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1.421 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

! Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim.

Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için YOLUN SONU BAYRAM OLSUN! #HayatlaYarışılmaz! #YolunSonuBayramOlsun #TürkiyeninHuzuru"

Kaynak: aa