Yurtdışında Doktora Yapan Akademisyenler Tecrübelerini Paylaşacak Yurtdışında Doktora Yapan Akademisyenler Tecrübelerini Paylaşacak

Bingöl Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nuh Alpaslan, Dr. Öğr. Üyesi Fulden Sarı ve Dr. Öğr. Ramazan Gün, TÜBİTAK-2219 Yurtdışı Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazandı. 
TÜBİTAK-2219 Yurtdışı Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazanan akademisyenlerden Bingöl Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Nuh Alpaslan, İngiletere'de Warwick Üniversitesi'nde yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri kullanılarak gerçekçi sahte video ve ses içeriklerinin üretilmesini ifade eden deepfake tespiti üzerine ileri düzey araştırmalar yapacak. 
Bingöl Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Fulden Sarı, İsveç Karolinska Enstitüsü’nde yürüteceği araştırma projesi kapsamında yeni bir tedavi yöntemi olan EMST eğitiminin sistemik skleroz hastalarının yutma sorunları üzerindeki etkisinin araştırılması alanında çalışma yapacak. 
Bingöl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gün, Hollanda Wageningen Üniversitesi’nde bitki bazlı alternatif gıdalar ve geleneksel gıdaların kırılma mekaniğinin incelenerek aralarındaki farkların ortaya koyulması ve yeni nesil bitki bazlı gıdaların geliştirilmesine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasını hedefleyen araştırmalar yapacak. 

Kaynak: EROL YILMAZ