GÜNDEM

37 Okulun Onarımı Yapıldı

Bingöl’de bu yıl 37 okulun onarımı ile 3 yeni okul binasının yapımının tamamlandığını belirten Vali Usta, “10 yeni okul binası ile 100 kişilik 2 pansiyon inşaatı devam etmektedir. 3 yeni okul binası ile 100 yataklı 1 öğretmenevi yapım işi proje aşamasındadır” dedi.

Abone Ol

Vali Ahmet Hamdi Usta, Merkez 75. Yıl İlkokulunda gerçekleşen ‘İlköğretim Haftası’ açılış programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan İlköğretim Haftası programı, öğrencilerin ilköğretimle ilgili şiirlerini okumaları ve 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıfa yeni başlayan öğrencileri çiçeklerle karşılaması ile devam etti.

Programda konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu duygularla, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her başlangıç yeni bir fırsattır. İnşallah bu eğitim öğretim yılı da, bilgi ve teknoloji ile yoğrulmuş, nitelikli insan gücü ile şaha kalkmış büyük ve güçlü ‘Türkiye Yüzyılı’ için bir fırsat olacaktır” dedi.

Vali Usta, konuşmasında şunları söyledi; “Bizler büyük idealleri olan bir milletiz. Düne, bugüne ve yarına dair ihya ve inşa edici sözleri olan bir medeniyetin takipçileriyiz. Bu nedenle; hedeflerimize ulaşma yolunda insanımızın eğitimini, bilgi ve birikimini öncelikli mesele olarak görüyoruz.

Hamdolsun bugün, hemen her alanda göğsümüzü kabartan, başımızı dik tutan gelişmeler yaşıyoruz. Bu tablonun kalıcı ve sürdürülebilir olması için özellikle eğitim yatırımlarının arttırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve çağın ruhuna uygun bir eğitim anlayışının uygulanması gerekmektedir.

Bu çerçevede; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları, araştırmacı bir karakter ile büyümeleri, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olarak yetişmeleri için bizlere büyük sorumluluklar düşüyor.

Kültür ve medeniyet kodlarımızı yüzyılın şartları ile yeniden yorumlamak için başta ailelerimiz olmak üzere çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve tüm eğitim camiası çalışanları ile güç birliği yapmamız gerekiyor.

-37 OKULUN ONARIMI YAPILDI

7'den 70'e kadar tüm insanlarımızı gerek örgün ve gerekse yaygın eğitimle ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitmek, bilgiyle donatmak, mesleki bilgi ve beceri kazanmalarını sağlayarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü sağlamak ve bu vesileyle toplumun refah standardını yükseltmek eğitimdeki ana hedefimizdir.

Bu hedeflerin yanında; öğrenci ve öğretmenlerimizin en iyi fiziki koşullarda eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri, bilişim teknolojilerinden faydalandırılmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri mekânsal alanların oluşturulması doğrultusundaki çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir.

Bu çerçevede; bu yıl 37 okulumuzun büyük onarımı ile 3 yeni okul binamızın yapımı tamamlanmıştır. 10 yeni okul binası ile 100 kişilik 2 pansiyon inşaatı devam etmektedir. 3 yeni okul binası ile 100 yataklı 1 öğretmenevi yapım işi proje aşamasındadır. Bu inşaat projeleri tamamlandığında ilimize 176 yeni derslik, 200 öğrencilik pansiyon ve 100 yataklı öğretmenevi kazandırılmış olacaktır.

Bütün bu hazırlıklarla birlikte; ilimiz genelindeki 225 okulumuzda toplam 2.815 akıllı tahta ile güçlü bir teknolojik altyapı kurduğumuzu ve ilimiz genelinde 378 okul, 2.670 derslik, 3.817 öğretmen ve 57.325 öğrenci ile eğitim öğretime başladığımızı ayrıca sınıflardaki öğrenci ortalamasının da Türkiye ortalamasının altında olduğunu gururla paylaşmak isterim.

Bu hizmetlerin insanımıza ulaşmasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimize huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.

Eğitim öğretim süreçleri sabır, emek ve samimiyet isteyen uzun ve hassas bir süreçtir. Evlatlarımızın mutlu ve huzurlu yarınları için eğitim konusuna daha fazla zaman ayırmalı ve daha fazla kafa yormalıyız. Bu nedenle; ailelerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, kütüphanelerimizi, derslik ve laboratuvarlarımızı, spor salonlarımızı, oyun alanlarımızı ve bahçelerimizi daha aktif kılalım. “Her çocuk ayrı bir cevher, her öğretmen ayrı bir imkandır” diyerek, hayatın tamamını okul gören bir toplum hedefleyelim.

Sevgili Öğrenciler,

Öğrencilik dönemi, hayatınızın en tatlı ve en coşkulu yıllarıdır. Okulunuzu ve arkadaşlarınızı sevin. Öğretmenlerinize saygıda kusur etmeyin. Merak edin, sorular sorun ve daima yeni şeyler öğrenin. Kitapla bağınızı koparmayın; farklı okumalar ve farklı ilgiler ile kendinizi geliştirin. Sizler ülkemizin ümidi, istikbali ve yarınlarısınız. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de kendinize inanın ve güvenin. Her birinizin gözlerinden öpüyor, başarılar diliyorum.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Öğretmenliğin bir ideal ve özveri mesleği olduğunun bilinciyle, çok kutsal ve onurlu bir hizmeti yerine getirmektesiniz. ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ vecizesinde olduğu gibi özgün birer duruşu ve ideali olan bir nesil yetiştirmek sizlerin sorumluluğudur. Sizlerden; medeniyet kodlarımızı özümsemiş, çağın ruhunu bilen ve kalkınma yarışında bizleri gururlandıracak bir gençlik istiyoruz.  Sizlerden; gerçek dünya ile sanal alem arasındaki ayrımın farkında olan, teknolojiyi üreten, geliştiren ve bilinçli kullanan ama onun esiri olmayan bir kuşak, Sayın Cumhurbaşkanımızın deyişiyle TEKNOFEST KUŞAĞI istiyoruz. Sizlere teslim edilen bu yavruları kendi çocuklarınız gibi bağrınıza basacağınıza olan inancım tamdır. Sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmenizi temenni ediyor, ‘Başarı dolu yeni hikayelere vesile olmanızı’ diliyorum.

Saygıdeğer Veliler,

Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızı en değerli varlıklarımız, en önemli sermayemiz olarak görüyoruz. Çocuklarınızın en iyi şekilde yetişmeleri, ailelerine, vatana, millete ve tüm insanlığa hayırlı olmaları için her türlü çabayı gösteriyor, her tedbiri alıyoruz. Bu konuda Bingöl Valiliği olarak tüm kurumlarımızla ve eğitim camiasının tüm fertleriyle bu hedefe kilitlenmiş durumdayız. Bu konuda sizlerin de bizlere destek olmanızı bekliyoruz.

Konuşmamı Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder." sözü ile bitirmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 'Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Savunması' açılış dersiyle başlayan yeni eğitim öğretim yılının Bingöl’ümüze hayırlı olmasını diler, selam ve saygılar sunarım.”

Konuşmaların ardından program halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Programın sonunda Vali Ahmet Hamdi Usta, 75. Yıl İlkokulu’nda derslikleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Fuat OTLAK