Birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Bingöl’de, özellikle Yedisu Fayı ve Bingöl-Karlıova arasında 7’nin üzerinde büyük bir deprem bekleniyor. Uzmanlar, Bingöl’de 7’nin üzerinde bir depremin her an olabileceğini belirtirken, ilin yetkilileri ve vatandaşlar uyarıları yeterince dikkate almıyor.

AĞIR HASARLI YAPILARDA İNSANLAR YAŞIYOR

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra Bingöl’de de hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Hasar tespit çalışmaları sonucunda Bingöl’de, 3 bin 285 yapıya ağır hasar, 81 yapıya orta hasar, 4 bin 794 yapıya da az hasar raporu verildi. Hasar tespit çalışmalarının ardından yapılarına ağır hasar verilen bazı vatandaşlar evlerini boşaltırken, bazı vatandaşlar ise ağır hasarlı yapılarda oturmaya devam ediyor. Beklenen olası bir depremde ağır hasarlı yapıların yıkılması büyük kayıplara neden olabilecek. Bu nedenle ilin yetkililerinin ağır hasarlı yapıları yıkmak için biran önce çalışma yapması gerekiyor.

KİRA DESTEĞİ BİTTİĞİNDE MAĞDURİYET BAŞLAYACAK

Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda evlerinde ağır hasar verilen vatandaşlara AFAD tarafından aylar öncesinden kira desteği verilmeye başlandı ancak ağır hasarlı hapılar hala yıkılmadı. Kira desteğinin bitmesi durumunda kiracı konumuna düşen vatandaşlar, yüksek kiraları kendi ceplerinden ödemek zorunda kalacak. Mağduriyet yaşanmaması için ağır hasarlı yapıların biran önce yıkılarak yeni konutların yapılması gerekiyor.

(Haber Merkezi)

Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı! Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı!