GÜNDEM

AK Parti İl Genel Meclisi Grubu Arsa Tahsisi Açıklaması

Ak Parti İl Genel Meclisi Grubu, Bingöl Merkez Kumgeçit Köyünde SÜTAŞ’a tahsis edileceği söylenen arsa ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “05 Eylül 2023 tarihinde İl Genel Meclisi gündemine gelen Kumgeçit, Ardıcdibi ve Sürekli köylerinin sınırları içerisindeki tescil harici alanın, tarımsal niteliği korunacak alan olarak imar planı tadilatı talebi üzerine, Ak Parti grubu olarak konunun daha detaylı araştırılması için imar komisyonuna havalesini talep etmiştik.

Bunun üzerine, 27 Eylül 2024 tarihinde komisyon olarak bu alana inceleme yapmak ve köy halkıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Kumgeçit köyüne bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ancak, köylülerimiz arasında bazı art niyetli kesimlerce yanlış bilgilendirme yapılarak arsa tahsisi yapılacağı yönünde söylentiler yayıldığı gözlemlenmiştir.

 Bu noktada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına şu hususları vurgulamak isteriz ki, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır. Komisyonumuzun yürütmekte olduğu çalışma, yalnızca köylülerimizin bölgede gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetleri ve arazinin tarım açısından uygunluğunu değerlendirmek amacı taşımaktadır.

 Bu nedenle, köylülerimizden ve kamuoyundan bu tür yanlış bilgilere itibar edilmemesini rica eder; süreçle ilgili her türlü gelişmeyi şeffaf bir şekilde köylülerimiz ile paylaşacağımızı bildirir, tüm köylülerimize ve kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”

(Haber Merkezi)