Bingöl Deva Partisi İl Başkanı Nihat Baraç, SÜTAŞ’ın Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi kapsamında Bingöl Merkez Kumgeçit Köyü’ndeki mera alanının tahsisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Baraç, tarım ve hayvancılığı gelişmiş ülkelerin kimseye muhtaç olmadığını vurgulayarak SÜTAŞ’ın, Bingöl için kalkınma, iş gücü, tarım ve hayvancılığa destek amacıyla kurulduğunu belirtti. Şirketin en büyük araziye sahip olmasına rağmen daha fazla arazi talep etmesinin, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüleri mağdur ettiğini ifade eden Baraç: "Bu tür uygulamalar, SÜTAŞ’ın amacının dışında yanlış bir uygulamadır” dedi.

HAYVANCILIKLA GEÇİNEN KÖYLÜLER ZOR DURUMDA

SÜTAŞ’ın hayvancılık yapan vatandaşlara destek olması gerektiğini ifade eden Baraç, köylülerin kullandığı arazilere el konulmasının, hayvanlarını bu alanlarda otlatan vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi.

"SÜTAŞ belki ilimiz için bir umut kapısıydı, yaptığı güzel işler de elbette vardır. Ancak bu durum, hayvancılıkla uğraşan köylüleri mağdur etme hakkını vermez” diyen Baraç şunları kaydetti:

“İlimizin iktidar milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmazın ilimize, kalkınma, iş gücü, tarım ve hayvancılığa katkı amaçlı getirilmesine öncülük ettiği SÜTAŞ’ın yarattığı olumsuzlukları, geçimlerini hayvancılıktan elde eden vatandaşlarımızın uğradıkları mağduriyet giderilmelidir.”

Bursa Yıldırım'da İlaçlama Çalışmaları Sürüyor Bursa Yıldırım'da İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

"Hani halkın hizmetkârıydınız? Oyları alana kadar mı geçerliydi bu sözler?" diyen Baraç,  siyasi vaatlerin arkasında durulması gerektiğini vurgulayarak: “Buradan Cevdet Yılmaz daha ne yapsın diyenler, evet güzel icraatlar yapıyor, köylüyü de bitiriyor, Bingöl’ü bitirdiği gibi...” dedi.

Tarım ve hayvancılığın zor bir dönemden geçtiğini belirten Baraç, "Köylünün otlatma alanlarını SÜTAŞ’a verirseniz, köylünün hali ne olacak?" şeklinde konuştu.

 HABER MERKEZİ