Bingöl’de akarsuların üzerinde yapılan HES’lerin ardından rüzgar enerji santralleri ve güneş enerji santrallerine ağırlık verildi. Bingöl’ün akarsuları üzerinde yapılan HES’ler doğal yaşam alanlarını tahrip edilirken, birçok köyde rüzgar enerji santrallerinin kurulması için de çalışmalar başlatıldı.

Bu köylerden bazıları da Bingöl Merkez Çukurca, Sancaklı, Ağaçyolu, Göltepesi ve Gözer Köyleri oldu. Beş köyü etkileyecek rüzgar enerji santrali için çalışmalar başladı.

Hizmet Üretim Endeksinde Azalma Kaydedildi Hizmet Üretim Endeksinde Azalma Kaydedildi

ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Bingöl Merkez Çukurca, Sancaklı, Ağaçyolu, Göltepesi ve Gözer Köyleri mevkiinde Neef Enerji Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan NEEF RES (4 adet türbin - 24 MWm/ 20 MWe) Elektrik Depolama Tesisi (20 MWh/20 MWe) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Bingöl Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilir.”

Proje kapsamında; Bingöl Merkez Çukurca, Sancaklı, Ağaçyolu, Göltepesi ve Gözer Köyleri bölgesinde 4 adet rüzgar türbini kullanılarak 24 MWm/20 MWe toplam kurulu güce sahip rüzgar enerjisi ve 20 MWh Lityum-İyon depolama teknolojisine sahip Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.

Fuat OTLAK