GÜNDEM

Bilim İnsanları Listesinde: Bingöl’den Malatya’ya Uzanan Başarı Öyküsü

Bingöllü Cerrah Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

Abone Ol

Bingöl doğumlu cerrah Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut, tıp alanında bir başarıya daha imza atarak, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde tekrar yer aldı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve dünyada bugüne kadar yapılan en büyük çapraz karaciğer nakli ameliyatına katılan ekipte yer alan Akbulut, 2023 yılında Stanford Üniversitesi’nin yayımladığı listede yer almıştı. 2024 yılında ise dünyanın en etkili on akademisyeninden biri olarak tekrardan adını duyurdu.

Prof. Dr. Akbulut, bu başarısından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Dünyanın en etkili bilim adamları listesine bu yıl da girdiğim için çok mutluyum. İnönü Üniversitesi için daha çok güzel şeyler yapacağız. Sıra İnönü’yü 2030 yılına kadar Harvard statüsüne getirmek,” dedi.

Bilim Dünyasında Bingöl'den Yükselen Başarı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut, bilim dünyasındaki başarılarıyla Bingöl'ün gururu olmaya devam ediyor. 1976 yılında Bingöl’de doğan Akbulut, eğitim hayatına memleketinde başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini burada tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi alarak hekimlik kariyerine adım attı.

Özellikle karaciğer nakli ve hepatopankreatobiliyer cerrahi (karaciğer, pankreas ve safra yolları cerrahisi) alanlarındaki çalışmalarıyla uluslararası alanda büyük bir üne kavuşan Akbulut, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer almayı başardı.

HABER:EYLEM ÖZEN