Bingöl Balı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'nin ardından uluslararası bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz hafta Bingöl Balı, Türkiye’den 23’üncü ve bal kategorisinde ilk defa Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almıştı. Bu hafta ise Bingöl Balı, Uluslararası Londra Bal Yarışması'nda altın ödül kazandı.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 11.25.46

LONDRA’DAN ALTIN ÖDÜL!

Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz hafta Bingöl Balımızın, Türkiye’den 23’üncü ve bal olarak ilk defa Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak kalitesini tescillediği müjdesini vermiştik. Bu hafta ise Uluslararası Londra Bal Yarışması'nda Bingöl Balı dereceye girdi ve altın ödül aldı. Bingöl Balı adına yarışmaya katılan üreticimiz Tugay Şenli'yi (Şenli Bal), süreçte emeği geçen tüm kurumlarımızın ve sektörün fedakâr emekçilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin. Bingöl olarak ilkleri yaşıyoruz. Ne kadar gurur duysak azdır. Hayırlı olsun.”

“BİNGÖL BALININ KALİTESİNİ DAHA DA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

Uluslararası Londra Bal Yarışmasına katılan ve altın ödül kazanan Tugay Şenli, bu önemli başarıyı elde etmenin gururunu yaşadığını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 11.32.12Bingöl Bal’ının dünya çapında tanınması ve değerinin artması için çalışmalara devam edeceğini belirten Şenli: “Bingöl Bal’ının elde ettiği bu ödül, bölgedeki arıcılık faaliyetlerine büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Arıcılar, bu tür başarılarla birlikte Bingöl Bal’ının kalitesini ve değerini daha da yukarılara taşıyacağız. Bingöl Balı, bundan sonra da kalitesi ve lezzeti ile adından sıkça söz ettirmeye devam edecek.”

FRANSA'DA DA ALTIN ÖDÜL KAZANMIŞTI

Şenli'nin bu başarısı ilk değil. Kendisi 2023 yılında da Fransa Paris Bal Yarışması'nda altın ödül kazanarak Bingöl Balı'nın kalitesini uluslararası arenada da tescillemişti.

HABER: EYLEM ÖZEN