Bingöl Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Bingöl Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı karar doğrultusunda yürüyüş yasaklanarak sadece basın açıklamasına izin verildi. Basın açıklamasının ardından gösteri yürüyüşün yasaklanması dolaysıyla 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaymakam Güzel, Köy Ziyaretlerinde Vatandaşların Sorunlarını Dinledi Kaymakam Güzel, Köy Ziyaretlerinde Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

NARİN İSYANIMIZ, ADALET ÇIĞLIĞIMIZDIR! 

Platform adına yapılan açıklamada: “Narin İsyanımız, Adalet Çığlığımızdır!  8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 günün ardından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde bir dere yatağında bulundu. Gösteriye dönüştürülen arama çalışmalarının arkasında "Onca teknik donanıma, özel ekiplere rağmen bugüne kadar nasıl bulunamadı? “kimler korunmaya ya da neyin üzeri kapatılmaya çalışıldı?" soruları kaldı!

Whatsapp Image 2024 09 10 At 19.35.37

ÇOCUK ÖLÜMLERİ POLİTİKTİR!

Açıklamanın devamında, kadınlar ve çocukların “kutsal aile düzeni” adı altında şiddete maruz kaldığına, bu cinayetlerin ve istismarların gizlendiğine dikkat çekildi. Narin Güran’ın cinayetinin bu düzenin bir parçası olduğu vurgulanarak, Rabia Naz, Gülistan Doku, Yelda Kahraman ve Nadira Kadirova gibi olayların faillerinin korunduğu hatırlatıldı. Platform, “Çocuk ölümleri politiktir!” diyerek, çocukların güvenle büyüyebileceği bir yaşam için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Platform: “Kayıp çocuklar ülkenin en yakıcı gündemlerin başında gelmektedir. Bugün Türkiye'de kayıp çocukların sayısını bilmiyoruz. Devlet 8 yıldır kaç çocuğun kaybolduğuna dair verileri paylaşmıyor! 6 Şubat depremlerinden sonra kaybolan 38 çocuğun ise akıbeti hala belli değil.

Narin Güran'ın faillerinin bulunması ve cezalandırılmaları için ivedilikle etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmelidir. Tüm soruların ve şüphelerin aydınlığa kavuşturulması gerekmektedir. Narin Güran'i saygıyla anıyor bu suça ortak olan herkes hesap verene kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Narin için adalet sağlanana kadar başta çocuk ve kadın kurumları olmak üzere tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Son olarak, çocukların karanlığa teslim edilmeyeceği ve çocuk ölümlerinin politik olduğunun altı çizildi. Platform, tüm halkı dayanışmaya davet etti.

Basın açıklamasının ardından gösteri yürüyüşün yasaklanması dolaysıyla 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

HABER: EYLEM ÖZEN