Bingöl Fen Lisesi öğrencileri Rıdvan Erdoğan ve Doruk Atik, proje danışman öğretmenleri Çağrı Bağbars ile birlikte geliştirdikleri proje ile Teknofest Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nda finale kalmayı başardılar.

SU SAMURLARI ÜZERİNE PROJE

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileri Rıdvan Erdoğan ve Doruk Atik, Tübitak ve Teknofest işbirliğinde düzenlenen İklim Değişikliği Araştırma projesi kapsamında, Murat Nehri havzasında yaşayan ve yok olma tehlikesi altında bulunan endemik Su Samurları üzerine bir araştırma gerçekleştirdiler. Öğrenciler, bu projeyi biyoçeşitliliği koruma amacıyla hayata geçirdiklerini belirttiler.

Araştırma Yöntemleri ve Çalışmalar

Proje kapsamında öğrenciler, fotokapan tekniği ile gözlem, survey yöntemi ile arazi tarama ve çeşitli haritalama teknikleri kullanarak Su Samurları hakkında kapsamlı bir rapor hazırladılar. Çalışmalarına halen devam eden öğrenciler, elde ettikleri verilerle ekosistemi koruma adına önemli bir katkı sundular.

Projeyi sadece yarışma için hazırlamadıklarını vurgulayan öğrenciler, asıl amaçlarının İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ettiler. Bu konuda ellerinden gelen duyarlılığı sergileyeceklerini belirten öğrenciler, Murat Nehri havzasındaki ekolojik çeşitliliğe katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını söylediler.

HABER MERKEZİ