Bingöl Üniversitesi’nin iş birliği anlaşması imzaladığı üniversitelerden biri de Galatasaray Üniversitesi oldu. İki üniversite arasında yapılan iş birliği protokolünün imzaları, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Muhammed Uludağ tarafından atıldı.  
İmzalanan iş birliği protokolü ile iki üniversite arasında araştırma, eğitim-öğretim konularında her iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek,  araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak, bunları yayımlamak, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirlerine aktarmak, öğretim elemanı değişimi, öğrenci değişimi, ortak bilimsel ve sanatsal araştırmaların yapılması, örgün eğitimde ve uzaktan eğitimde iş birliği yapılması; seminer, konferans, akademik etkinliklerin düzenlenmesi, bilimsel yayınların paylaşılması, ortak projelerin üretilmesi, ortak çalışmalarda laboratuvar imkânlarının karşılıklı kullandırılmasını, ortak akademik çalışmaların desteklenmesi amaçlanıyor.
İmzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Ülkemizin güzide üniversitelerinden Galatasaray Üniversitesi ile yaptığımız protokol ile üniversitemizi daha güçlü hale getirdik. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz Galatasaray Üniversitesi’nin imkânlarından yararlanabilecekler. Desteklerinden dolayı Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Prof. Dr. A. Muhammed Uludağ’a Bingöl Üniversitesi adına teşekkür ediyorum” dedi.
Abdulkadir BEĞSARI