GÜNDEM

Bingöl Yamaç Barajı'ndaki Çalışmalar Devam Ediyor

Bingöl Yamaç Barajı'nda gövde dolgusu imalat çalışmalarının sürdüğü ve projenin %25 fiziki gerçekleşme oranına ulaştığı belirtildi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak, tarım arazilerinin verimliliğini artırmak, sağlıklı içme suyu sağlamak ve yerleşim yerlerini taşkın tehlikelerinden korumak amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyor. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasını koruyan DSİ, bu kapsamda Bingöl Yamaç Barajı'ndaki çalışmalara aralıksız devam ediyor ve projede fiziki gerçekleşme oranı %25'e ulaştı.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projedeki çalışmaların sürdüğünü belirtti. Yamaç Barajı'nda gövde dolgusu imalatının halen devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ‘’Baraj inşaatında dolusavak, dipsavak ve memba batardosu imalatlarını tamamladık gövde dolgusunda çalışmalar devam ediyor’’ dedi.

Bingöllü üreticilere yılda 77 milyon lira ek gelir 9 bin 750 dekar araziye can suyu verecek Yamaç Barajının bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten Balta, ‘’Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 9 bin 750 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Bingöllü üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda 77 milyon lira daha fazla kazanacak’’ dedi.

Temelden 41 metre yüksekliği ile projelendirilen Yamaç Barajı, 3 milyon 200 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip. Barajın gövdesi, kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipi olarak tasarlandı. Bu baraj, 9 bin 750 dekar araziye sulama imkânı sağlayacak.