Bingöl'de Jandarma ekipleri tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda Solhan'da üst araması yapılan 3 şahısta 9 gram metamfetamin maddesi ele geçirilirken; Genç ilçesi kırsalında dedektör köpek ile yürütülen operasyonda ise 1 şahıs üzerinde tabanca ve bol miktarda mermi ele geçirildi. Öte yandan Jandarma ekipleri tarafından merkez ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda dere yatağında 285 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 
Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, bulunduran ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet eden şahısların yakalanmasına yönelik yapılan istihbari çalışmalar kapsamında Solhan ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen faaliyette İ.T., Ç.T. ve D.T. isimli 3 şüpheli şahıs üzerinde yapılan aramada 9 gram metamfetamin; Genç ilçesi kırsalında bomba arama köpeği ile icra edilen faaliyet esnasında ise C.Ö. isimli şüpheli şahsın üst ve araç araması sonucu 1 adet tabanca ve 35 adet 7,65 milimetre mermi ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanmıştır. 

DERE YATAĞINDA 285 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik Köpeği Şüphelileri Ele Verdi Narkotik Köpeği Şüphelileri Ele Verdi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca merkez ilçe kırsalında uyuşturucu madde imal ve ticareti, yasadışı ekiminin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında dere yatağı içerisinde toplam 285 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanılmıştır" denildi. 
KAYNAK: BİNGÖL VALİLİĞİ