Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, ana arı tedariğine başladı. Bingöl'de ilhbahar mevsimiyle birlikte arıcıların talepleri doğrultusunda Kafkas ve yerli ırk ana arılar tedarik ediliyor.
Bölgeye en iyi uyum sağlayan yerli ana arı ırkını getirmeye başladıklarını dile getiren Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, arı yetiştiricilerinin talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 
Aba, 15 Nisan itibariyle Bingöl'deki arıcıların talepleri doğrultusunda ana arı tedariğine başladıklarını belirterek "Genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde arıcıların talepleri doğrultusunda ana arı tedariği yapmaktayız. Bu yıl da yine talepler doğrultusunda ana arı tedariğine başladık. Kafkas ve yerli ırk ana arılar getirdik. Arıcılarımızın ihtiyacını karşılamak için bölgemizin iklim koşullarına uyum sağlayan yerli ırk ana arılar tedarik ediyoruz. Bölgemizdeki bal rekoltesinin kalitesi ve üretiminin arttırılmasına yönelik olarak her zaman arı yetiştirilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

EROL YILMAZ