Türkiye'nin fay hatlarıyla ilgili peşi sıra uyarılar gelirken deprem uzmanlarının odağında bu kez Bingöl var. Bingöl ve çevresinde 7 ve üzeri deprem beklenirken dün 4.2 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Bingöl'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından önemli uyarılarda bulundu. Moriwaki, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatlarının kesişim noktasında yer alan Bingöl-Karlıova hattında büyük bir deprem beklediğini belirtti. TGRT'ye konuşan Moriwaki, bölgedeki fay hatlarının hareketliliğine ve geçmişteki depremlerden elde edilen verilere dayanarak, depremin yaklaştığını ifade etti.

Model fabrikaların sayısı 15'e çıkacak Model fabrikaların sayısı 15'e çıkacak

JAPON UZMAN UYARDI: DEPREM YAKLAŞTI

TGRT'ye konuşan Moriwaki, bölgede geçen fay hattında meydana gelen depremlere göre hesaplandığında depremin yaklaştığının vurgusunu yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgeye aktarılan strese göre vurgu yapan Moriwaki,  zeminin yumuşak olmasından kaynaklı yıkımların da büyük olacağını söyledi.

Bölgenin jeolojik yapısına vurgu yapan Moriwaki, bir an önce binaların temellerinin sağlamlaştırılmasını ve tehlikeli olan yerlerin ise yıkılarak vatandaşların daha güvenli bölgelere yerleştirilmesi gerektiğini açıkladı.

Haber Merkezi