GÜNDEM

Bingöl'de Düğün Konvoylarına Ceza Yağdı

Bingöl'de düğün konvoyları ile çevreyi rahatsız eden ve trafiği tehlikeye düşüren 139 araca 96 bin lira para cezası uygulandı.

Abone Ol

Bingöl'de özellikle gece saatlerinde gürültü yaparak çevreye rahatsızlık veren ve trafik akışını tehlikeye sokan düğün konvoylarına ceza yağdı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçelerdeki trafik birimlerince bu kapsamda yürütülen uygulamalarda 139 araca 95 bin 910 lira para cezası kesildi.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DUYURDU

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, "Düğün konvoylarında vatandaşlara ve çevreye rahatsızlık vererek trafiği tehlikeye düşüren sürücü ihlalleri kapsamında, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Trafik Birimleri tarafından 'Düğün konvoylarında vatandaşlara ve çevreye rahatsızlık vererek trafiği tehlikeye düşüren sürücü ihlalleri' üzerine yapılan uygulama sonucunda 3 Temmuz tarihine kadar 139 araç sahibi ve sürücüsüne toplam 95 bin 910 lira Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir. Çalışmalarımız devam edecektir" denildi. 

VALİLİK YASAK KARARI ALMIŞTI

Bingöl Valiliği, özellikle yaz aylarında geceleri halkı uyutmayan ve trafiği kilitleyen düğün konvoylarıyla ilgili aldığı karar uyarınca havai fişek, maytap ve benzeri patlayıcıların kullanımını yasaklamış, düğün konvoylarının gece yarısı korna sesleriyle çevreye rahatsızlık vermesini önlemek amacıyla harekete geçmişti. 13 Haziran 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yasağı ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı açıklanmıştı. 
HABER MERKEZİ