Narin’den 18 Gündür Haber Alınamıyor Narin’den 18 Gündür Haber Alınamıyor

Bingöl kent merkezinde son yıllarda yenileme ya da inşaat çalışması adı altında onlarca ağaç kesildi ya da kurumaya mahkum edildi. Belediye'nin Yenişehir Devlet Hastanesi önünde yaptığı kaldırım çalışmalarında dev çamlar yok edilirken, son olarak Karşıyaka Mahallesi Hz. Osman Camii bahçesindeki onlarca çam kupkuru olmaya mahkum edildi. 
Göz göregöre kurumaya terkedilen çam ağaçlarının en az 20-30 yıllık geçmişi olduğunu belirten vatandaşlar, herhangi bir çalışma yapılmadan öncelikle ağaçların korunmasının da planlanması gerektiğini belirterek Bingöl genelinde duyarsızlıktan dolayı birçok ağacın adeta katledildiğini belirterek "Camii bahçesinde en az 20-30 yıllık onlarca çam ağacı

Kuruyan Ağaçlar1göz göre göre kurutuldu. Bir ağacın yetişmesi, heleki çam ağacının! oldukça zor olmasına rağmen, çalışma vesaire adı altında bu ağaçlar adeta katlediliyor. Sararıp kupkuru olan ağaçların yerine artık yenisi dikilse kaç yılda yetişecek ki? Bingöl'de özellikle bu konuda yetkili kurum ve kuruluşların hassasiyet göstermesi beklenirken tam aksine ağaçların kuruması ya da kesilmesi için sanki kasıtlı hareket ediliyor. Bu durum artık neredeyse ağaç katliamına dönüştü. Yetkililerin bu konuda bir çalışma yapmadan evvel gerekli önlemleri alması gerekiyor. Yetkili kurum ve kuruluşlardan gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
HABER MERKEZİ