Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle ülke genelinde düzenlenen 'Ormanlar İçin El Ele Veriyoruz' etkinliği kapsamında il protokolü ve gençler el ele vererek Bingöl'deki Şehitlik Anıtı yanındaki çam ormanında çevre temizliği yaptı. 
Vali AHmet Hamdi Usta ve eşi Şerife Usta, il protokolü, gençler ve çocukların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çamlıktaki çöpler el birliğiyle toplandı. Eldivenini takarak elini aldığı çöp poşetiyle atıkların toplanmasına destek veren Vali Usta

Orman Temizlik1ile yaklaşık 600 kişinin katıldığı orman temizleme etkinliğinde yüzlerce torba çöp toplandı. 

Bingöl’de Kargo Poşetinde Gizlenmiş Uyuşturucu Ele Geçirildi Bingöl’de Kargo Poşetinde Gizlenmiş Uyuşturucu Ele Geçirildi

DOĞAL ZENGİNLİKLERİMİZ GELECEK NESİLLERE BİR EMANETTİR

Vali Usta, “Bugün burada hayatımızdaki en önemli anlardan birini yaşıyor ve çocuklarımızla beraber çok güzel bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza atıyoruz. Tabii bu çevre, orman, doğal kaynaklar ve bu yeşillikler gelecek nesillere bir emanettir. Dolayısıyla biz bu değerleri hor kullanmamalıyız. Nasıl ki bir baba ve anne çocuğuna en güzel arabayı, en güzel evi ve en güzel imkânları miras olarak bırakmak istiyorsa, biz de yaşadığımız toplumda bu çevreyi, doğal güzellikleri ve yeşile gözümüz gibi bakmalı, emaneti gelecek nesillere güzel bir şekilde bırakmalıyız. Bugün bu anlamlı etkinliğe katılan çocuklarımızın edinecekleri sosyal sorumluluk bilinci ile İnşallah artık ormanlarımız daha güvenli olacaktır” diye konuştu.

DOĞAYI EVİMİZ GİBİ TEMİZ TUTMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK

Orman temizleme etkinliğine katılan Serdar Aksu, “Arkadaşlarımızla beraber doğayı temizlemeye geldik. Lütfen doğamızı kirletmeyelim çevremize hep beraber sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Sedanur Biçer ise “Bugün doğayı temizlemeye geldik. Doğayı evimiz gibi temiz tutmamız gerektiğini öğrendik. Lütfen herkes doğayı temiz tutsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA