Hülakü, Mecliste Konuştu: Kur Korumalı Mevduat Sistemi, Hazineden 1 Trilyon Para Götürdü Hülakü, Mecliste Konuştu: Kur Korumalı Mevduat Sistemi, Hazineden 1 Trilyon Para Götürdü

Bingöl Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından, YEDAM’ın faaliyetleri ve Bingöl’deki çalışmaları hakkında bilgilendirme amacıyla düzenlenen tanıtım programı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’nın katılımıyla yapıldı.

Programda konuşan Vali Usta:“Yeşilay, ilk olarak alkol bağımlılığına karşı mücadele amacıyla kuruldu. Ancak günümüzde şartlar değiştikçe, alkol bağımlılığının yanı sıra uyuşturucu, tütün ve teknoloji bağımlılığıyla da ilgilenmeye başladı. Çalışmalarını daha da ileri taşımak adına 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) kuruldu. Şu anda 107 şubesi bulunan YEDAM’ın bir şubesi de Bingöl’de hizmet veriyor. YEDAM, bünyesindeki psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarıyla bağımlılıkla ilgili psikolojik ve sosyal destek sağlıyor” dedi.

MAHREMİYET ESASINA GÖRE ÇALIŞIYOR”

Bingöl'de madde bağımlılığı başta olmak üzere çeşitli bağımlılıklar yaygın olduğunu belirten Vali Usta: “YEDAM, mahremiyet esasına göre çalışıyor; bu, insanların en çok dikkat ettiği nokta. Halkımızın, kendilerini, çocuklarını ve aile bireylerini gönül rahatlığıyla YEDAM’a başvurmaya davet ediyorum. Valilik olarak biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Halkımızın bu tür hizmetlerden haberdar olması gerekiyor; gönül rahatlığıyla YEDAM’a gelip destek alabilirle” ifadelerine yer verdi.

Whatsapp Image 2024 10 31 At 14.09.25

“BAĞIMLILIK İLE MÜCADELEDE ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLIYOR”

Faaliyet hakkında bilgi veren Bingöl Yeşilay Şube Başkanı Ahmet Karaca şu açıklamalarda bulundu:

“Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sağlayan Yeşilay, Bingöl YEDAM’da hizmet vermeye devam ediyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin tamamı bağımlılık alanında uzman psikologlardan ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi, tütünün yanı sıra alkol, madde, internet ve kumar ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak, yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor.

Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de 108 YEDAM bulunuyor ve YEDAM’lara 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden de ulaşılabiliyor.”

Bağımlılığın tedavisinde tüm faktörler dikkate alınıyor;

Bir beyin hastalığı olan bağımlılığın gelişiminde psikolojik, ailesel ve çevresel faktörlerin önemli bir etkisi bulunurken; tedavinin de bu faktörleri kapsaması ile kalıcı iyileşmenin sağlanması mümkün oluyor. Bu kapsamda YEDAM’larda bağımlılık tedavisine aileler de dahil edilerek aile görüşmeleri yapılıyor. Ayrıca gerekli durumlarda sosyal hizmet desteği kapsamında danışanlar evlerinde ziyaret edilerek hem ev ortamındaki risklerin değerlendirilmesi hem de tedaviye devam etme motivasyonlarının artırılması hedefleniyor. Aileyle kurulan iletişim, bağımlılık sebebiyle bozulan yaşam düzeninin onarılmasına ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesine de katkı sağlıyor.

HABER: EYLEM ÖZEN