GÜNDEM

Bingöl’de yangın söndürme helikopteri eksikliği

Bingöl’de yangın söndürme helikopterinin bulunmaması nedeniyle orman yangınlarına güçlükle müdahale edilirken, her yıl onlarca hektarlık alan içindeki canlılarla birlikte yok oluyor.

Abone Ol

Orman varlığı bakımından bölgenin en zengin illerinden biri olan Bingöl’de her yıl onlarca orman yangını meydana geliyor. Birçok yangın, Orman İşlet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, dağlık bölgelerde çıkan bazı yangınlara ise yangın söndürme helikopteri ile müdahale edilmesi gerekiyor. Bingöl’de yangın söndürme helikopterinin bulunmaması nedeniyle yangınlar güçlükle kontrol altına alınabilirken, her yıl onlarca hektarlık alan içindeki canlılarla birlikte yok oluyor.

MİYALAN’DAKİ YANGIN KORKUTTU

Cumartesi günü Bingöl Merkez Miyalan Köyü mevkiinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Zor arazi koşulları nedeniyle araçlar yangın bölgesine ulaşmada güçlük çekerken, yangın söndürme helikopteri ihtiyacı bir kez daha gündeme geldi. Saatlerce süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, bölge halkı olası yangınlara karşı Bingöl’de yangın söndürme helikopterinin konuşlandırılmasını istiyor.

Fuat OTLAK