Bingöl’de Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait 4 öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bingöl’deki KYK yurtları ile ilgili detaylı bilgi bu haberde... Bingöl Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu, Pir Ali Bey KYK Kız Öğrenci Yurdu, Bingöl KYK Erkek Öğrenci Yurdu, Mürsel Paşa KYK Erkek Öğrenci Yurdu nerede? Yurtlar üniversiteye yakın mı? Yurtlardan üniversiteye ulaşım nasıl sağlanıyor? gibi soruları sizin için derledik. 

Kaymakam Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu Kaymakam Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu

Bingöl KYK Kız Öğrenci Yurdu, Selahattin Eyyûbi Mahallesi'nde Bingöl Üniversitesi Kampüsü'nde yer almaktadır. Burada kalacak öğrenciler, üniversiteye 5 dakikalık yürüme mesafesinde ulaşabilirler. Bir diğer kız öğrenci yurdu ise Üniversite'ye yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan Pir Ali Bey KYK Kız Öğrenci Yurdu'dur. Şehiriçi özel halk otobüsleri ile ulaşımın sağlanabildiği yurt Simani Mahallesi sınırları içerisindedir. 
Bingöl'deki KYK erkek öğrenci yurtları ise Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi sınırları içerisindeki Zeki Ergezen Bulvarı üzerindeki Bingöl KYK Erkek Öğrenci Yurdu, Bingöl Üniversitesi kampüsüne 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Bir diğer erkek öğrenci yurdu da Kültür Mahallesi Kınalı Caddesi üzerindeki Mürsel Paşa KYK Erkek Öğrenci Yurdu'dur. Bingöl Üniversitesi Kampüsü'ne yaklaşık 5 kilometre mesafededir. 
Pir Ali Bey KYK Kız Yurdu ile Mürsel Paşa KYK Erkek Öğrenci Yurdu'na ulaşım şehiriçi toplu taşıma araçları ile yapılabilmektedir. Kartlı sistem şehiriçi öğrenci ücreti 10 liradır. Aktarma yapıldığında ayrıca 4 lira ücret kesilmektedir. KYK Kız Öğrenci Yurdu ile KYK Erkek Öğrenci Yurdu ise Bingöl Üniversitesi Kampüsü'ne 5 dakika yürüme mesafesindedir. 
HABER MERKEZİ