TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın 2025 yılı Bölge Finali, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Bu yıl Bingöl'den yarışmaya 41 proje başvurusu yapılırken, yapılan değerlendirmeler sonucunda 7 proje, bölge finalinde yarışmaya hak kazandı. Bu projelerin 4'ü Bingöl BİLSEM, 1'i Genç BİLSEM, 1'i Turgut Özal Ortaokulu ve 1'i de 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Özel Bingöl Akademik Kültür Koleji Ortaokulu ve 15 Temmuz Milli İrade AİHL Ortaokulu ortaklığında hazırlandı.

Bölge yarışmasında, Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), iki proje ile önemli bir başarıya imza attı. Naime Çelikkaya danışmanlığında hazırlanan projelerden ikisi, jüri tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü.

İKİNCİLİK KAZANAN PROJELER

TUS Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı! TUS Sonuçları Açıklandı Mı? TUS Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı! TUS Sonuçları Açıklandı Mı?

-Bingöl BİLSEM öğrencisi Nilbera Dursunoğlu'nun sunduğu "Gerçek Zamanlı Titreşim ve Frekans Analizi İçin Raspberry Pi Tabanlı Yapısal Sağlık İzleme" projesi.

-Bingöl BİLSEM öğrencisi Reyyan Taysı tarafından hazırlanan "Yapay Zeka ile Tarımda Devrim: Bitki Hastalıklarının Erken ve Doğru Teşhisi" başlıklı proje.

(Haber Merkezi)