Bingöl Belediye Meclisi haziran ayının ilk toplantısını dün gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Erdal Arıkan önceliklerinin deprem olduğunu belirterek can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

“Bütün Enerjimizi Bu Alana Harcıyoruz”

Tasarruf tedbirleri kapsamında Bingöl için öncelikleri belirleyeceklerini belirten Arıkan şunları kaydetti: “Burada verilen önergeler çok kıymetli, asla önemsiz değil ama şuan benim için öncelikli şey deprem, Bingöl için en temel, en zorunlu öncelik deprem hazırlığıdır. 4 gün önce kentsel dönüşüm başkanlığı kuruldu. Kentsel dönüşüm başkanlığından buraya bir Genel Müdür, bir Daire Başkanı ve Koordinatör geldi. Saray mahallesi, temel yapı ve maden sokak bizim için her şeyden önemli,  insanın can güvenliği her şeyin önünde. Biz şunda bunlara yoğunlaştık. Bütün enerjimizi bu alana harcıyoruz.”

Türk Müteahhitler Dünyada 'İkinci' Oldu Türk Müteahhitler Dünyada 'İkinci' Oldu

Deprem hazırlıkları ertelenecek bir durum değildir!

6 Şubat depremini hatırlatan Başkan Arıkan yarın her yerde deprem olabileceğini ifade etti.

Devamında konuşan Arıkan: “Bizde şuan gayret gösterdiğiniz çalışmalardan biri, alacağımız kredilerden önemli bir kısmını yeni yerleşim ve imar alanında kullanmak istiyoruz. Kurum kredilerini bu noktada çok önemsiyoruz. Buna ihtiyaç var. Deprem hazırlıkları ertelenecek bir durum değildir. Saray mahallesini, maden mahallesini bizzat kendim gidip gezdim. İnşallah en yakın zamanda bu çalışmalara başlayacağız” dedi.

HABER: EYLEM ÖZEN