EKONOMİ

Çintay, Dünya Odalar Federasyonu Zirvesi’ne Katıldı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Dünya Odalar Federasyonu Zirvesi’ne Katıldı

Abone Ol

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi İstanbul’da yapıldı. Zirve, 62 farklı ülkeden 800’den fazla iş insanını bir araya getirerek küresel iş dünyasında önemli bir platform oluşturdu. Zirveye Bingöl TSO adına katılım gösteren Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, Bingöl’ü temsil etti. Bingöl TSO’nun, Dünya Odalar Federasyonu’nun çatı örgütü olan ICC’ye (Uluslararası Ticaret Odası) üyeliği ile uluslararası bir kuruluşa ilk kez katıldığı belirtildi.

Zirvenin ikinci gün açılışı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. Bu oturumda, iklim değişikliğiyle mücadele ana gündem maddesi olarak öne çıktı. Küresel çapta etkilerini giderek daha fazla hissettiren iklim krizine karşı alınacak önlemler ve ticaret dünyasının bu sürece nasıl uyum sağlayabileceği detaylı bir şekilde ele alındı.

Zirvenin diğer önemli başlıklarından biri ise TOBB Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde, küresel ticaretin karşı karşıya olduğu korumacılık tehditleri oldu. Hisarcıklıoğlu, serbest ve adil ticaretin önemine vurgu yaparak, korumacı politikaların uluslararası ticaret üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Bingöl TSO’nun böylesine önemli bir uluslararası platformda yer alması, bölgedeki iş dünyasına yeni fırsatlar sunarken, küresel ticaretin önemli aktörleri arasında konumlanması açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

(Haber Merkezi)