Bingöl’ün en yüksek puanlı ikinci okulu olan Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde çocukları öğrenim gören veliler, ağır hasar nedeniyle başka okula nakledilen çocuklarının heba edildiğini bunun önüne geçilmesi için de çocuklarının önümüzdeki dönem sabahçı olmalarını talep ettiler. 

Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi

Bingöl'de 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan hasar tespit çalışmaları ile ağır hasar raporu verilerek yıkımı yapılan Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencilerinin velileri, çocuklarının ikinci öğrenim gördükleri Karşıyaka Mesleki ve Teknik Lisesi'nde derslerden geri kaldığını ve çocuklarının okuma hevesinin bitme noktasına geldiğini belirterek yetkililerden gerekli düzenlemelerin yapılmasını istediler.
 
Kendi okullarında  öğrenim gördüklerinde sabahçı olarak okula giden çocuklarının, okul binasının yıkımının ardından aktarıldıkları Karşıyaka Mesleki ve Teknik Lisesi'nde öğleden sonra ikinci öğretime tabi olduğu için öğrencilerinin eğitim-öğretimde isteksiz kaldığını ifade eden veliler, konuyu yetkililere aktardıklarını ve bu dönem için gerekli düzenlemelerin yapılmasını beklediklerini dile getirdiler. 
Okuldaki tüm öğrencilerin 400 puanın üzerinde puanlar alan zeki öğrenciler olduğunu hatırlatan veliler, ‘’Bu okulun yıkılması ile birlikte çocuklarımız başka bir okulda eğitim görüyor. Bu da daha önce sabahçı olan çocuklarımızı olumsuz etkiliyor. Geçen yıl tüm zorluklara rağmen çocuklarımızı ikna ederek okula gönderdik. Ancak bu donem aynı şekil devam edilirse büyük bir çoğunluğu ya nakil isteyecek ya da isteksiz bir şekilde devam ederek heba olacaklar. İl sıralamasında ilk 180 öğrenci arasında yer alan çocuklarımızın öğrenim hayatı bu şekilde ciddi yara aldı. Bu sorunun çözüme kavuşması için başvuruda bulunduğumuz yetkililer, önümüzdeki dönem için gerekli düzenlemeyi yapmaya çalışacaklarını dile getirdi. Ancak, eğer önümüzdeki dönem de ikinci öğretim şeklinde devam ederse okuldaki öğretim, çocuklarımızın eğitim hayatına resmen darbe vurulmuş olacak. Bu konuda yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz" ifadeleri ile kaygılarını dile getirdi.
HABER MERKEZİ