İnstagram'a Erişim Engeli: Yasak Ne Zaman Kalkacak? İşte Son Durum! İnstagram'a Erişim Engeli: Yasak Ne Zaman Kalkacak? İşte Son Durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Instagram'ın Filistinli şehitlerin fotoğraflarını sansürlemesi üzerine ilk kez konuştu. AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda konuşan Erdoğan, sosyal medya platformlarının dijital faşizm uyguladığını belirtti.

ERDOĞAN'DAN DİJİTAL FAŞİZM ELEŞTİRİSİ

Erdoğan, konuşmasında, "Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız," dedi. Ayrıca, sosyal medya şirketlerinin mafya gibi davrandığını belirterek, toplumsal barış için bu tehditlerin engellenmesinin sansürcülük olmadığını vurguladı.

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİNİN TAVRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandığını ve bu durumun yeni bir tanıklık olmadığını ifade etti. Özellikle FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin bu platformlarda serbestçe faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

ARZU EDİLEN İŞBİRLİĞİ SAĞLANAMADI

Erdoğan, Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterilen özenin Türkiye'ye karşı esirgendiğini belirtti. Bu durumu pek çok kez dile getirdiklerini ancak arzu edilen işbirliğinin henüz tam anlamıyla tesis edilemediğini söyledi.

TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN TEHDİTLERİNİ ENGELLEMEK ASLA SANSÜRCÜLÜK DEĞİLDİR

Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin tekel konumlarını siyaset ve toplum mühendisliği projelerini hayata geçirmek için kullandıklarını belirtti. "Toplumsal barış için tehditlerini engellemek asla sansürcülük değildir," diyerek hükümetin kimsenin özgürlüğüyle, ifade hürriyetiyle, ticaretiyle ve hayat tarzıyla sorunu olmadığını vurguladı.

Bu açıklamalar, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarında büyük yankı uyandırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dijital faşizm ve sosyal medya şirketlerinin mafya vari tutumlarına yönelik eleştirileri, kamuoyunda geniş bir tartışma başlattı.

HABER MERKEZİ