GÜNDEM

Dikkat: Her An Düşebilir! Bingöl’ün Göbeğindeki Bina Endişe Yaratıyor

Bingöl Merkez Maden Sokak’ta yer alan eski bir binada oluşan derin çatlaklarda düşme tehlikesi yaratan parçalar nedeniyle büyük bir risk oluşturuyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Salih Altıntaş, bu tür yapısal sorunların yerel yönetimler tarafından daha fazla göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ederek, yaşanan ihmallerin büyük felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Abone Ol

Bingöl Merkez Maden Sokak'ta bulunan eski bir binada meydana gelen derin çatlaklar, bölge halkı ve esnafın endişelendiriyor. Özellikle deprem bölgesinde yer alan Bingöl'de, bu tür yapısal sorunlar büyük risk taşıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Salih Altıntaş, Bingöl’ün, Türkiye’nin en aktif deprem bölgelerinden birinde bulunduğuna dikkat çekti ve bu tür binaların özellikle de deprem sonrası çok daha büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

"Bingöl, maalesef ki aktif fay hatları üzerinde yer alan bir şehir. Geçmişte büyük depremler yaşadık ve bu tür yapısal sorunlar, deprem sonrası çok daha fazla dikkate alınmalı. Ancak görüyoruz ki bazı binalar hala tehlike arz ediyor. Özellikle Maden Sokak’taki bu bina, halk için gerçek bir tehdit oluşturuyor. Çatlaklar gözle görülür şekilde genişliyor ve bu çatlaklar, sadece binayı değil, aynı zamanda sokaktan geçen vatandaşlarımızı da tehdit ediyor. Bina parçalarının düşmesi ve bu sebeple ciddi yaralanmaların yaşanması an meselesi." diye konuştu.

'Yetkililer Duyarlı Olmalı'

Altıntaş, bu tür yapısal sorunların yerel yönetimler tarafından daha fazla göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ederek, yaşanan ihmallerin büyük felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundu. "Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Bugün küçük görünen bu çatlaklar, yarın büyük bir yıkımın habercisi olabilir. Deprem bölgesinde yaşıyoruz ve her an bir sarsıntıyla karşılaşabiliriz. Bu binanın böylesine büyük bir tehlike oluşturduğu ortadayken, ihmalkar davranmak kabul edilemez. Özellikle Bingöl gibi bir bölgede, bu tür eski ve tehlikeli yapıların daha fazla beklemeden ya güçlendirilmesi ya da yıkılıp yerine güvenli binaların inşa edilmesi gerekiyor."

Çatlaklar Her Geçen Gün Büyüyor

Binadaki çatlakların zamanla genişlediğini belirten sokak esnafı, yetkililerin bu duruma karşı harekete geçmemesinden şikayetçi. Esnaflardan biri, “Çatlaklar gün geçtikçe büyüyor, ama kimse gelip müdahale etmiyor. Deprem bölgesinde yaşıyoruz, her an bir sarsıntı olabilir. O zaman bu bina büyük bir risk oluşturacak. Bugün bile bölgede deprem oldu ve bu durum hepimizi daha da tedirgin etti” dedi.

HABER MERKEZİ