Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili merak edilen detayları gündemde tutmaya devam ediyor. Özellikle eylül ayında yapılacak ödemelerle birlikte evde bakım maaşına yapılacak olası zam da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

16 Şehre Yeni Vali 16 Şehre Yeni Vali

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıkları kapsamında eylül ayında toplamda 5.6 milyar TL'nin hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Bu ödemelerin ardından, evde bakım maaşının ne zaman yatırılacağı ve tutarındaki olası artışlar da araştırılmaya başlandı.

EVDE BAKIM MAAŞI EYLÜL ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Eylül ayı için evde bakım maaşının hangi tarihte ödeneceği henüz netleşmedi. Ancak önceki aylara bakıldığında, ödemelerin genellikle ay ortasında yapıldığı görülüyor. Bu doğrultuda, 15 Eylül civarında 9.077 TL tutarındaki evde bakım maaşının hak sahiplerine iletilmesi bekleniyor. Bakanlığın resmi açıklaması ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM BEKLENTİSİ

Evde bakım maaşı en son geçtiğimiz temmuz ayında zam almış ve bu zamla birlikte ödemeler 9.077 TL'ye yükselmişti. Yeni bir zam yapılması durumunda, memur maaş katsayısına göre belirlenecek olan oranla evde bakım maaşı tutarının 10.000 TL'yi aşıp aşmayacağı merak konusu.

Memur maaşlarının yıl sonunda yüzde 10 ile 15 aralığında artacağı tahmin ediliyor. Bu artışın, evde bakım maaşlarına da yansıması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayında açıklayacağı enflasyon verileri sonrasında memur maaş katsayısının belirlenmesi ile birlikte 2025 yılının ilk ayında evde bakım maaşı tutarının yeniden güncellenmesi söz konusu olabilir.

HABER MERKEZİ