EĞİTİM

Genç İçin Bir Saat Derneği’nden Yatansöğüt Köyü İlkokulu’na Destek

Genç İçin Bir Saat Derneği, Yatansöğüt Köyü İlkokulu'nda kapsamlı çalışmalar yaparak 30 öğrenciye bot, mont ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Abone Ol

Toplum yararına yürüttüğü projelerle sık sık gündeme gelen "Genç İçin Bir Saat Derneği", bu kez ilçe merkezine 55 kilometre uzaklıktaki Yatansöğüt Köyü İlkokulu’na destek sağladı. Dernek, okul binasını boyayarak ve 30 öğrenciye bot, mont, kırtasiye malzemeleri ile çeşitli hediyeler sundu.

Genç İçin Bir Saat Derneği, köy okullarındaki eksiklikleri tespit ederek çözüm üretme çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Yatansöğüt Köyü’nde gerçekleştirilen çalışmalarda, okulun ihtiyaçlarını gideren dernek üyeleri, duvarları boyadı. Ayrıca öğrencilere, eğitim materyallerinin yanı sıra kışlık giyecek ve spor malzemeleri de hediye edildi.

Dernek Başkanı Anıl Korkut yaptığı açıklamada, “Okulumuzun eksiklerini önce not aldık, sonra arkadaşlarımız ile harekete geçtik. 30 öğrencimize çeşitli hediyeler götürdük. Okulun kırtasiye ihtiyacını, sportif malzemelerini, boyamasını yaptık. Elektrik ve su tesisatını elden geçirdik. Baca onarımı yapıp, bayrağımızı yeniledik. Sayısız çalışmaya imza atarken bunları tek yapmadık, halkımızın, arkadaş ve dostlarımızın destekleriyle yapıyoruz. Boya desteğinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kıymetli halkımıza, ve etkinlik boyunca gecesini gündüzüne katarak hazırlık yapan üye ve gönüllerimize çok teşekkür ederim.” Dedi.

Köy Öğretmeni Orhan Baytan, “Okulun eski ve yeni hali arasında çok fark oldu. Okulumuzun boyanarak bakımının yapılmasından ve öğrencilerimize verilen hediyelerden dolayı mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

Stajyer Muhabir: HASRET DAYANIR