2024 Mahalli idareler seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Bingöl'ün Genç ilçesinden Belediye Başkanı seçilen Kemal Tartar, 4 Nisan’da mazbatayı aldıktan sonra vaadettiği projeleri bir bir hayata geçirirken diğer önemli projeler için de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. 
Belediye Başkanı Kemal Tartar, ilçenin 'vizyon projesi' olan ve etüd plan, plânlama ve proje çalışmalarını tamamladığı ‘Genç Kuzey Çevre Yolu ve Sahil Düzenleme Projesi’ni, geçtiğimiz günlerde Genç ilçesinde viyadük açılışına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sunarak destek istedi. 

70 YILLIK CADDE İHTİYACA CEVAP VERMİYOR!

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Başkan Tartar şunları söyledi: “Genç Kuzey Çevre Yolu ve Sahil Düzenleme Projesi, Genç Çaytepe-Yenisu karayolu ağı, ilçe merkezi ana caddesinden geçmektedir. Bu ana caddemiz yaklaşık olarak 70 yıldan fazla bir geçmişi olan, zamanın şartlarına ve imkânlarına bağlı olarak plânlanmıştır. Cadde üzerinde 5 okul, 7 kamu binası, 3 cami bulunurken, sağ ve sol bölümleri ise tamamen ticari alan ve yerleşim alanından oluşmaktadır. Ağır iş makinelerinin nakilleri, yoğun trafik akışı, araç park yerleri, köy ve ilçe minibüs durakları, okul giriş ve çıkışlarının yer aldığı caddenin bugünkü şartlara göre ihtiyaca cevap verme imkân ve kapasitesi bulunmamaktadır. Can ve mal tehlikesi içeren caddenin acil olarak yeni bir plânlama çerçevesinde; uzun vadeli ihtiyaca cevap verebilecek yeni bir yapıya kavuşturulması kaçınılmazdır.

Bahçe Kapısından Atlarken Koluna Demir Saplandı Bahçe Kapısından Atlarken Koluna Demir Saplandı

SAYIN BAKANIMIZA PROJELERİMİZ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTIK

Göreve başladıktan hemen sonra, çözüm ve öneriler üzerinde gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Kamu binalarının yerleşim alanları, çevre yolu, cadde üzerinde revize imar plânı hususunda yeni plânlama yapıldı. 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde Murat Nehri sol sahilinde 8 kilometre çevre yolu, 4 kilometre yaya yürüme yolu, 4 kilometre bisiklet yolu, 4 kilometre sahil emniyet şeridi ve 4 kilometre uzunluğunda 15 metre genişliğinde ağaçlandırma, park ve rekreasyon alanı, ana cadde revize imar plânı ile ilgili etüd plân, plânlama ve proje çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalarla ilgili kamu kurumlarımızın nezdinde gerekli sunumlar yapılarak, resmi başvurularımız yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Abdulkadir Uraloğlu’na ilçemizi ziyaretlerinde projelerimiz hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Bizlere vakit ayırıp dinledikleri için sayın Bakanımıza teşekkür ederiz. Ayrıca bu aşamadan sonra, projeye katkı sağlayacak olan bütün yetkililerimize de şimdiden teşekkür eder, kendilerine duacı olacağımızın da bilinmesini isteriz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ