Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Genç İstihdamı İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı.

SOGEP kapsamında yürütülen Genç İstihdamı İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin kapanış toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, İl Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, şube müdürleri, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Bingöl’de nitelikli mesleki eğitimler yoluyla genç işsizliğinin azaltılması, mesleki ve teknik anadolu liselerinin kurumsal kapasitelerinin arttırılması, beşeri kaynaklarının nitelikli hale getirilmesi ve yenilikçi alanlara ait teknik donanımın sağlanması, meslek liselerinin cazibe merkezlerine dönüştürülüp okullaşma oranlarının arttırılması, öğrencilerin mesleki alandaki yeni gelişmelere hazır bulunuşluğunun sağlanarak Bingöl ve ülkenin ihtiyaç duyduğu iş gücü potansiyeline katkıda bulunulması ve genç istihdamının arttırılması hedefiyle çalışmalar yürütüldü.

Genç İstihdamı İçin Mesleki Eğitim Proje kapsamında; Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Makine ve Tasarım Teknolojileri Atölyesi", Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Boyasız Göçük Onarımı Atölyesi" ve Bingöl STEM ve Bilim Merkezinde "İHA Atölyesi" olmak üzere 3 atölye kuruldu.

Atölyelerde, 48 gence CNC operatörlüğü ve katı cisim modelleme eğitimi, 60 gence boyasız göçük onarımı eğitimi ve STEM merkezinde eğitim gören öğrencilere insansız hava aracı eğitimi verildi.

Okullar Birleştirildi, Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi Okullar Birleştirildi, Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi

Abdulkadir BEĞSARI