Tunceli'de 4 Büyüklüğünde Deprem... Tunceli'de 4 Büyüklüğünde Deprem...

Sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda faaliyet gösteren Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN ) 12. şubesini Bingöl'de açtı. HEP-SEN Genel Başkan Yunus Şimşek, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Özer, HEP-SEN Elazığ İl Temsilcisi Eren Polat ve çok sayıda sağlık çalışanı açılış törenine katılım sağladı.

HEP-SEN TER DÖKEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SENDİKASI

HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, HEP-SEN’in Türkiye genelinde büyük bir hızla büyüdüğünü ve 20.000 üye barajını aştığını vurguladı. Şimşek, HEP-SEN’in sadece makam odalarında değil, acil servislerde, ameliyathanelerde ve yoğun bakımlarda ter döken sağlık emekçilerinin sendikası olduğunu belirtti. Sağlık emekçilerinin gücünü ve azmini yansıtan bu büyük hareketin, onların haklarını savunmak için var olduğunu ifade etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Özer, açılışta yaptığı konuşmada, HEP-SEN’in kurulduğu günden bu yana Bingöl’de görev yapan sağlık emekçileri tarafından büyük bir talep gördüğünü ve bu talebin bugün şube açılışı ile taçlandığını söyledi. Bingöl Şubesi yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Özer, bu harekete emek veren ve gönül veren tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti.

“HEP-SEN İKNA EDİLMİŞLERİN DEĞİL, İNANANLARIN HAREKETİ”

HEP-SEN Bingöl Şubesi Kurucu Başkanı Murat Alkan, açılışa katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, HEP-SEN’in kuruluşundan bu yana sağlık emekçilerinin sesi olmaya gayret ettiğini belirtti. Alkan, HEP-SEN’in ikna edilmişlerin değil, inananların hareketi olduğunu vurguladı. Şube yöneticilerinin sahada aktif görev yapan sağlık emekçilerinden oluştuğunu ve her zaman meslektaşlarının yanında olduklarını ifade etti. Sağlık emekçilerinin üç temel talebi olduğuna dikkat çeken Alkan, güvenli bir çalışma ortamı, ehliyet ve liyakat sahibi yöneticiler tarafından yönetilme ve insan onuruna yaraşır, emekliliğe yansıyan tek kalem maaş istediklerini söyledi. Tüm sağlık camiasını bu kahramanlık hareketine katılmaya davet eden Alkan, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

HEP-SEN BİNGÖL ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

HEP-SEN Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu, Murat Alkan başkanlığında; Mehmet Dindar Kutan, Mahmut Ertaş, Faysal Ateş, Oğuzhan Kara, Tuba Çelik ve Mutalip Varol’dan oluşmaktadır.

HABER MERKEZİ