Hürriyet Koleji’nin “Aklı aydın, kalbi parlak nesiller” yetiştirme misyonu doğrultusunda her yıl ekim ayında gerçekleştirilen “Empati Haftası” etkinlikleri, bu yıl "Gazze" temasıyla daha geniş bir farkındalık oluşturmaya yönelik etkinliklerle dolu geçti. Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere, dünya üzerinde huzur ve barışın tesis edilmesi amacıyla kimsesizler, umut arayan anneler ve masum çocuklar adına empati yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Hürriyet Koleji tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Empati, kişinin iletişim esnasında kendisini karşıdakinin yerine koyup olaylara onun bakış açısıyla bakarak duygu ve düşüncelerini doğru anlamaya çalışması ve duyarlı bir yaklaşım içinde olmasıdır. Empati bilinçsiz bir tepki değildir, aksine içinde sabır ve samimiyeti gerekli kılan, farkında olduğumuz zihinsel ve duygusal bir davranıştır. Empatiye en kısa tanımıyla “Duygudaşlık, hemhal olmak, diğergamlık” denilebilir.”

Whatsapp Image 2024 10 14 At 17.49.32

 EMPATİ ÇOĞU İLETİŞİM PROBLEMLERİNİN DOĞMASINA ENGEL

Narin Güran Olayında Yeni Deliller Ortaya Çıktı Narin Güran Olayında Yeni Deliller Ortaya Çıktı

“Günümüzde insanlığın karşılaştığı problemlerin temelindeki nedenlerden birisi de empati becerisini kullanmada gerektiği kadar bilinçli olmadığı söylenebilir. Empati, insanların birbirini anlamasında önemli bir beceri olarak karşımıza çıkmaktadır. Empati çoğu iletişim problemlerinin doğmasına engel olduğu gibi yaşanan çatışmaların da en az zarar verici biçimde çözümlenmesine imkan sağlamaktadır.”

 İNSAN, BAŞKASININ ACISINI HİSSEDEBİLDİĞİ ZAMAN İNSANDIR

“İnsanlık için benzersiz bir örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hadis-i şerifinde belirttiği “Hiçbiriniz kendiniz için istediğini kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olamaz” mesajını ve dünya tarihinin en iyi yazarlarından birisi olan Tolstoy’un “İnsan, başkasının acısını hissedebildiği zaman insandır” hayat tecrübesini hayatımızda uygulayabilmemiz için EMPATİ çok önemli bir araçtır.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 17.49.33

Hürriyet Koleji olarak duyarlı, Empati yeteneği güçlü, farklılıklara saygı duyan “Aklı aydın kalbi parlak nesiller” yetiştirmek misyonumuzdur. Bu misyonumuzun gereği olarak her yıl ekimin ilk haftasını “Anla ve Yaşa” sloganıyla “Empati Haftası” olarak kutluyoruz. Bu yıl da “Gazze” temasıyla, kimsesizler, umut arayan anneler ve masum çocuklar adına dünyada huzur ve barışın tesis edilmesine yönelik farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz.”

DOLU DOLU ETKİNLİKLERLE EMPATİ HAFTASI

Etkinlikler boyunca okulda gerçekleştirilen bazı aktiviteler şunlar oldu:

 Öğrenciler ve veliler, ilk gün ikram ve güler yüzle karşılandı.

Gazze temalı afişler ve görseller hazırlandı, her sınıf için yaş seviyelerine uygun empati panoları oluşturuldu.

"Gazze" temalı resim yarışması ve sergisi düzenlenerek, öğrencilerin empati yetenekleri sanatsal boyutta desteklendi.

Görme engellilerle empati yapmak için bir parkur oluşturuldu. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler gözleri kapalı şekilde parkurda yürüyerek farkındalık kazandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden gelen uzmanlar, Sevgi Evlerinde kalan çocukların yaşam şartları hakkında öğrencilere söyleşi düzenledi.

Sosyal medya ve diğer dijital platformlar yoğun şekilde kullanılarak etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşması sağlandı.

ÖNEMLİ ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Etkinlikler kapsamında okul idarecileri ve öğrenciler, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Abdulbari Aksoy ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu gibi birçok  ismi makamlarında ziyaret etti. Bu ziyaretler esnasında empati temalı mesajlar iletilerek, farkındalık kampanyası daha da güçlendirildi.

EMPATİ HAFTASI’NDA TOPLUMA ÇAĞRI: "ANLA VE YAŞA"

Hürriyet Koleji yetkilileri, "Anla ve Yaşa" prensibiyle toplumda empati duyarlılığının artırılması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Eğitimde fırsat eşitliği ve toplumsal farkındalık konularında da mesajlar verildi. Hedef, toplumun empati yeteneğini içselleştirerek, evrensel değerler etrafında daha kâmil ve medeni bir seviyeye ulaşmasına katkı sağlamak.

HABER MERKEZİ