Bingöl merkeze bağlı Gözeler köyünde bulunan BİST Gözeler Haraba İlkokulu'nda görev yapan okul öncesi öğretmeni Elanur Korkmaz, öğrencilerine unutulmaz bir gün yaşattı. Öğrencilerinin ailelerinden izin alarak köyden kiraladığı servisle onları şehir merkezine götüren Korkmaz, gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğrenciler, sinemada film izleyerek başladıkları günü bowling oynayarak devam ettirdi. Ardından, diledikleri bir yemeği ısmarlayan Korkmaz, öğrencilerini Kent Park’ta doyasıya eğlendirdi. Bu etkinlikler, öğrenciler için hem eğlenceli hem de öğretici oldu.

Gençlik Merkezi'nde Geleneksel ve Olimpik Sporlarla Tanıştılar

Elanur Korkmaz ve öğrencileri, günün ikinci yarısında Gençlik Merkezi'ni ziyaret ettiler. Burada geleneksel Türk sporlarından olan ve aynı zamanda olimpik bir branş olan okçuluk eğitimi aldılar. Öğrenciler, okçuluğun yanı sıra zeka oyunları oynayarak ve müzik enstrümanları hakkında bilgi alarak dolu dolu bir gün geçirdiler. Korkmaz, öğrencilerinin bu tür aktivitelerle hem eğlendiğini hem de yeni şeyler öğrenerek

kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin çocukların hayatında ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Korkmaz, derslerin sadece okul duvarları arasında olmadığını, öğrencilerin mutluluğunu ve gelişimini ön planda tutan projelere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Öğrencileri için daha önce de çeşitli etkinlikler düzenleyen Korkmaz, derslerin sıkıcı ve rutin hale gelmemesi için farklı projeler geliştirdiğini söyledi. Öğrencileri bilgilerle yığmak yerine, onların mutlu olmalarını sağlayacak projelere imza atmanın önemini belirten Korkmaz, bazen ufak bir dokunuşun öğrencileri ne kadar mutlu edebileceğini gösterdi.

HABER MERKEZİ