Bingöl’de düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası, büyük bir heyecanla devam ederken, turnuvanın başından itibaren sergilediği performansla konuşulan Miyalan Spor, sahasında hiç gol görmedi.

Miyalan Spor, turnuvanın ilk grubunda oynadığı 5 maçı da gol yemeden lider olarak tamamladı. İkinci turda Gökçekanat takımı ile karşılaşan takım, bu maçı 3-0 gibi net bir skorla kazandı. Daha sonra, grubun önceki maçlarında 3-0 yendiği Sarıçiçek takımı ile tekrar karşılaşan Miyalan Spor, bu maçta 0-0 berabere kaldı. Bir sonraki maçta ise Vılware takımını 2-0 mağlup eden Miyalan Spor, Sarıçiçek-Vılware maçını beklemeye başladı.

Ancak Vılware takımının sahaya çıkmaması nedeniyle Sarıçiçek 3-0 hükmen galip sayıldı.

MAÇ OYNANMADAN PENALTILARA GİDİLDİ

Miyalan Spor ve Sarıçiçek takımlarının eşit puana sahip olması nedeniyle finale çıkacak takımın belirlenmesi için Miyalan Spor ile Sarıçiçek arasında maç oynanmadan direkt penaltı atışlarına gidildi.

Penaltı atışları sırasında, Miyalan Spor kalecisinin kurtardığı penaltı atışı, hakem tarafından kural ihlali olarak değerlendirildi ve Miyalan Spor’un turnuvadan elendiği belirtildi.

Küçük adamlar, dev adamlarla buluştu Küçük adamlar, dev adamlarla buluştu

“SARIÇİÇEK ESAME LİSTESİ SUNMADI” İDDİASI

Miyalan Spor, Sarıçiçek’in esame listesini sunmadığını belirterek, itirazda bulundu.

Miyalan Spor’dan yapılan açıklamada, “Sarıçiçek-Miyalanspor maçında Sarıçiçek’in esame listesini (oyuncu listesi) vermediği itirazında bulunduk. Yazdığımız dilekçe araştırılmış ve Miyalan Spor haklı çıkmıştır” denildi.

FİNAL MAÇI İPTAL EDİLDİ

Miyalan Spor, Sarıçiçek’in esame listesini bildirmemesi nedeniyle finale Miyalan Spor ile Kös Gençlikspor’un çıktığını belirtirken, turnuvanın ASFK komisyonu tarafından iptal edildiği belirtildi.

ALİMOĞLU: HUSUMET OLUŞMAMASI İÇİN TURNUVAYI İPTAL ETTİK

Konu ile ilgili görüştüğümüz ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, futbol turnuvası statüsünde gruplarda eşitlik olması halinde penaltılara gidileceğinin yer aldığını ve turnuva başında bütün köylerin de bundan haberdar edildiğini belirtti.

Sarıçiçek tarafından esame listesinin sunulmadığı iddialarını sorduğumuz Alimoğlu, turnuvanın devam olduğu için ASKF olarak esama listesi sunulmasına gerek olmadığını belirttiklerini, Sarıçiçek tarafından yapılan bir kural ihlali olmadığını söyledi.

Turnuvanın iptalinde valiliğin bir dahlinin olmadığını belirten Alimoğlu, “ASKF komisyonu olarak köyler arasında husumet olabileceğini öngörerek, bu husumetin yaşanmaması için turnuvayı iptal etmek durumunda kaldık” dedi.

Fuat OTLAK