GÜNDEM

Maliye, 'Sosyal Destek İçin' Boşanan Kadınları Takibe Aldı

Maddi imkanı olmasına rağmen iş aramayıp yardım alanlar ve yardımı sürdürmek için kayıtsız çalışanlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından takip edilecek. Ayrıca, eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam ederek yetim aylığı alan kadınlar da tespit edilerek sosyal yardımlardan yararlanmaları engellenecek.

Abone Ol

Sosyal yardım alan vatandaşlar, Maliye’nin incelemesinden etkilenebilir. Eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam ederek yetim aylığı alan kadınlar tespit edilerek sosyal yardım almaları önlenecek. 

YARDIM ALANLAR, İSTİHDAM EDİLECEK

Maddi imkanı olduğu halde iş aramayıp yardım alanlar ve yardımı almaya devam etmek için kayıtsız çalışanlar da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın takibine takılacak. Bu şekilde yardım alan kişilerin istihdama katılması sağlanacak. İŞKUR’un da devreye alınacağı uygulama kapsamında meslek danışmanları etkin rol alacak. Ayrıca sosyal yardım yararlanıcılarının istihdam edilebilirliği için eğitim ve meslek edindirme faaliyetleri yaygınlaştırılacak.

YARDIM ALAN HANE SAYISI ARTTI

Geçinmek için mücadele eden ve yardımlarla ayakta kalan vatandaş sayısı her geçen yıl artarken, sosyal yardım alanların sayısı 2017'de 3 milyon hane civarında iken bu rakam 2023’te 5 milyona dayandı. Son 4 yılda sosyal yardım alan hane sayısı yaklaşık 2 milyon arttı. 5 haneden biri sosyal yardım alır hale gelirken bu kişilerin nüfusa oranı da 2023’te yüzde 18.4 oldu.