Millî Eğitim Bakanlığınca, okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak ve çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla 81 ilde festival havasında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Bingöl’de de 14-27 Ağustos tarihleri arasında Okul Öncesi Şenlikleri yapıldı.

'Heimlich Manevrası' Eğitimi Verildi 'Heimlich Manevrası' Eğitimi Verildi

Bingöl Merkez ve ilçelerinde toplam 10 anaokulunda “Okul Öncesi Şenlikleri” düzenlendi. Anaokullarında düzenlenen etkinliklerde; okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak, toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak ve aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amaçlandı.

Gönüllü öğretmenleri katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliklere, öğrenciler velileriyle katıldı. 14-20 Ağustos tarihleri arasında merkezde Bal Peteği Anaokulu, Sütana Kızılay Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu ve Turgut Özal Anaokulunda Okulunda, 21-27 Ağustos tarihleri arasında da ilçelerde etkinlikler düzenlendi. Yayladere, Adaklı, Yedisu, Kiğı, Genç ve Solhan ilçelerinde Okul Öncesi Şenlikleri coşkulu bir şekilde ve geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ve İl Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Bal Peteği Anaokulu ve Turgut Özal Anaokulunda düzenlenen Okul Öncesi Şenliklerine katılarak öğrencilerle çeşitli etkinliklerde bir araya geldi.

Şenlik boyunca parkur yarışları, açık hava etkinlikleri, geleneksel çocuk oyunları, akıl oyunları ve masa başı etkinlikleri yapılarak çocukların doyasıya eğlenmesi sağlandı.  Etkinliklerde okul öncesi eğitimin önemine yönelik ailelere bilgilendirme faaliyetleri de gerçekleştirildi.

Abdulkadir BEĞSARI