DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü’nün TBMM’deki önerisinin üzerine söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi adına Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, Bingöl’de 24 Temmuz günü yaşanan menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralananlara Allah’tan hayırlı şifalar dileyerek böyle acıların tekrardan yaşanmaması temennisinde bulunarak olayla ilgili olarak detaylı incelemelerinin yapıldığını, ihmali, kusuru ve suiistimali olanların takipçisi olacaklarını söyledi. 
Korkutata, yaptığı konuşmada, “Olayla ilgili detaylı incelemenin yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından derhâl bir müfettiş görevlendirilmiştir. Hazırlanacak rapor doğrultusunda gerekenin yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. İhmali, kusuru ve suistimali olan kim varsa hukuk çerçevesinde sonuna kadar takipçisi olacağız. 

AMATEM'İN 2025 YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRMEKTEDİR

Değerli milletvekilleri, uyuşturucuyla mücadelede en önemli unsurlardan biri toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak ve gençlerimizi bu tehlikeden korumaktır. Bu çerçevede kolluk kuvvetlerimiz gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedirler. İçişleri Bakanlığımız uyuşturucu ticaretini engellemek ve suçluları adalete teslim etmek için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Ülkemiz uyuşturucuyla mücadele alanında uluslararası iş birliği sağlayan kuruluşların çalışmalarına her aşamada önemli katkılar sunmaktadır. Alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı bünyesinde ayaktan ve yatarak faaliyet gösteren arındırma merkezleri bulunmaktadır. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden bireylerimize destek olmak amacıyla çeşitli tedavi ve rehabilitasyon merkezleri kurulmuştur. Bu merkezlerde bağımlılara gerekli sağlık hizmetleri sunulmakta ve onların yeniden topluma kazandırılması için çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda, Bingöl ilimizde de Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak ATEM yani Ayaktan Arındırma Tedavi Merkezi kurulmuştur, AMATEM’in 2025 yılı yatırım programına alınması için de çalışmalar devam etmektedir. 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE, TOPLUMUN HER KESİMİNİN ORTAK SORUMLULUĞUDUR

Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı! Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı!

Değerli milletvekilleri, Hükûmetimizin bu konudaki kararlılığı, atılan adımlar ve yürütülen çalışmalar açıkça görülmektedir. Uyuşturucuyla mücadele yalnızca devletin değil, toplumun her kesiminin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket eden tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, hep birlikte gençlerimize sağlıklı bir gelecek inşa etmek için kararlı adımlar atmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum. Bu mücadelede ailelerimize de büyük görevler düşmektedir. Aile içi iletişimin güçlendirilmesi, çocuklarımızın sorunlarına duyarlı olunması ve onlara rehberlik edilmesi uyuşturucu tehlikesinden korunmalarını sağlayacaktır. 
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu mücadelede devletimizin ilgili kurumlarının koordinasyonunda uyuşturucu kullanımından dolayı tutuklu ve hükümlü bireylerin rehabilitasyonu, tedavisi ve topluma yeniden kazandırılması için konsept proje çalışmalarımız devam etmektedir.
Ayrıca, uyuşturucu bağımlısı psikiyatri hastalarının da bu konsept proje kapsamında rehabilitasyonu hedeflenmektedir. 
İnşallah, bu projeler hayata geçirildiğinde uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele konusunda çok daha başarılı olacağımızın bilinmesini istiyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ'NİN ÖNERİSİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLMEDİ

Milletvekili Korkutata’nın konuşması sonrasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grubu’nun İç Tüzük’ün 19. Maddesi uyarınca verilen önerisi yapılan oylama sonucu oy birliğiyle kabul edilmedi.
HABER MERKEZİ